Seger mot Mallbacken

2023.08.19 | Dam | Björn Sandberg

Damerna besegrade klassiska Mallbacken på lördagen, 4-1, på ett underbart soligt Vångavallen.

Matchen i Elitettan på lördagen spelades inför 258 personer – och utan att riktigt imponera vann till slut Trelleborgs FF med 4-1. En match där Rio Strand blev tvåmålsskytt och de andra målen gjorde Alice Egnér och Elina Lenir.

– Alltså, jag pratade med spelarna här nu efter matchen. Det är en jäkla konstig känsla – för vi gör ingen bra match över huvudtaget egentligen, säger assisterande tränare Hans Malmgren efter matchen och fortsätter; 

– Det är för dåligt tempo, för dålig aggressivitet, egentligen inte mycket som är godkänt. Men ändå så har vi förmågan att vinna med 4-1. Mot ett Mallbacken som slog GUSK förra veckan med 3-1. Tre pinnar är godkänt, men samtidigt, så mycket mer att hämta.  

Tre nya poäng för damerna till slut, som då fortsatt ligger tvåa i Elitettan. Mot Mallbacken gjorde Rio Strand matchens första mål, läckert framspelad av Hanna Persson. Vid 2-0 spelade istället Strand fram till Alice Egnér, fem minuter innan halvtidsvisslan. 

2-0 stod sig in i paus.

Eftersom huvudtränare Joakim Felldin var sjuk, så var det assisterande tränare Hans Malmgren som ledde laget på lördagen.

– Är inte huvudtränaren så kallat där, så kanske nivån sänks lite automatiskt. Vilket det inte ska behöva göra och det tycker inte spelarna heller, säger Malmgren och fortsätter; 

– Vi var rörande överens i paus om att det behövde steppas upp i andra. Men där vi går ut och är riktigt slöa i början. Vi håller på att ställa till det för oss själva, där vi är lite nonchalanta och har dålig fart på bollen.

Trots en slöare start i andra utökade TFF-damerna ledningen till 3-0 genom Elina Lenir och ett kanonskott. Efter 3-0-målet fick gästande Mallbacken en straff, en straff som gick i mål bakom Somea Polozen. 

Närmare än reducering kom dock aldrig Mallbacken och matchens första målskytt, Rio Strand, stängde butiken med 4-1 efter en rejäl bjudning av bortaförsvaret.

– Tre pinnar är godkänt, men samtidigt, så mycket mer att hämta. Att vi kommer härifrån med 4-1, ja det visar ju att vi har en hög lägstanivå ändå. Men det är inte riktigt godkänt idag.

– Vi gjorde en superdupermatch mot Alingsås senast, kanske är detta en reaktion efter den matchen. Det är något vi måste lyfta i veckan, för prestationsmässigt var det inte bra. På det stora hela har vi mer att plocka ut, spelarna är inte själva nöjda. Men det är att plocka poäng som räknas och nu har vi tre nya på kontot.

Tre nya poäng mot Mallbacken på lördagen, nu väntar en tuff vecka, med Svenska Cupen i veckan mot Malmö FF. Efter det så väntar bortamatch mot Eskilstuna.

– Det blir en intensiv vecka, vi får känna av i veckan hur vi ska belasta spelarna. Måndag är ett rent rehab-pass, de som inte spelat så mycket innan kanske får spela mer mot Malmö FF. Vi får ta dag för dag, förhoppningsvis tillfrisknar Joakim också, säger Malmgren om kommande vecka som avslut.

Segern på lördagen firades med True Blues och övriga publiken, som vi hoppas se igen på söndagen – då Östers IF gästar herrarna.

True Blues anordnar resa till Malmö och matchen i Svenska Cupen på onsdag, läs mer om detta här.

Trelleborgs FF – Mallbackens IF Sunne, 4-1.

1-0 33’ Rio Strand
2-0 40’ Alice Egnér
3-0 53’ Elina Lenir
4-1 80’ Rio Strand

Publik: 258

Startuppställning:
Somea Polozen – Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Saga Ollerstam, Olivia Strid – Elina Lenir (ut 80), Ebba Jahnfors (ut 62) – Hanna Persson (ut 62), Linnea Prambrant (ut 62), Rio Strand – Alice Egnér (ut 77).

Avbytare:
Emma Svensson, Viktoria Persson (in 62), Matilda Andersson (in 80), Ellen Loncar (in 62), Johanna Lindblom (in 62), Evelina Pettersson, Jennifer Lilliehöök (in 77).