Akademi

En väg till elitfotbollen

Från och med det året ungdomarna fyller 15 finns möjligheten att träda in i Trelleborgs FFs akademiverksamhet. Akademin är en elitförberedande verksamhet som man kan antas till. För att vara en akademispelare krävs stort engagemang, hög ambition, att spelaren är beredd på hög träningsdos och att fotbollen prioriteras högt i livet.

Vad innebär Trelleborgs FFs akademi?

Att spela fotboll i akademin innebär att det ställs betydligt högre krav på prestation och professionalitet hos spelarna. I utbyte får de en välbehövlig grund om målet är en karriär som fotbollsspelare. Utbildningen pågår såväl på plan som utanför, där spelarna även får kunskap gällande en hållbar karriär. Likaså ingår utbildning kring träningsupplägg, kost och sömn. Från Trelleborgs FF är det dessutom inställningen att skolarbetet ska skötas parallellt med träningen.

Målsättning: Spelare till elitfotboll

Syftet med akademin är att ta till vara och vidareutveckla den talang som redan finns hos ungdomarna, med målsättningen att förbereda dem på en möjlig debut i A-lagssammanhang.

Även akademi för flickor

Föreningen har sedan många år tillbaka en elitförberedande pojkakademi från 15 år. Under 2024 togs även första stegen mot en akademi på flicksidan, med ett lag som tränat utifrån akademiprinciper. Under närmsta åren kommer akademin på flicksidan ta ytterligare steg framåt och bit för bit närma sig den nivå vi idag har på pojksidan.

Anmälning till provspel

Är du intresserad av TFFs flickakademi 2025? Nu kan du anmäla dig till höstens provspel!

Trelleborgs FF Flickfotboll

Att vara ledare och tränare i Akademin

Att jobba som ledare och tränare i TFFs akademi innebär att sätta individen i fokus och se alla. Ledarens främsta uppdrag är att ta till vara på och förädla den potential som finns i spelarna. Våra ledare har stort engagemang för spelarna och klubben och lägger ned mycket tid för att skapa bästa förutsättningarna för spelarna.

Om du har intresse av att bli tränare i akademin, kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal.

Fotbollsprofil från åk 7

Från åk 7 har vi samverkan med Pilevallskolan i Trelleborg och barnen kan då ansöka till Pilevallskolans fotbollsprofil. Detta innebär i korthet att barnet utöver ordinarie undervisning får tre träningspass i veckan i samarbete med TFFs tränare. Förutom vanlig fotbollsträning ingår träningslära, etik, moral samt kost och skadeförebyggande moment. Mer information om fotbollsprofilen kan du hitta på följande sida på Trelleborgs Kommuns hemsida.

TFF ungdomsspelare

Besök ungdomsportalen

Klicka på knappen för att ta dig till vår ungdomsportal. Här finner du mer detaljerad information kring våra olika lag, inklusive kalender och kontaktinformation till ledarna.

VILL DU VETA MER OM AKADEMIN?

Är du eller ditt barn Trelleborgs FFs nästa stjärna? Har du det som krävs för att representera oss i fotbollens finrum i framtiden, då är kanske vår akademi något för dig.

Hör av dig till oss!

Trelleborgs FF Alexander Engbe

Alexander Engbe
tf. Akademichef

alexander.engbe@tff.m.se