Press och Ackreditering

Information till media och journalister

Här finner du information som kan behövas i ditt jobb – både när du ska skriva om oss i matchsammanhang och för andra publikationer. Vi ser gärna att du använder informationen från den här sidan när du omnämner oss, samt följer instruktionerna runt ackreditering vid match.

Mediainformation

Här finner du information om klubben, logotyper samt övriga pressbilder.

Läs mer

Ackreditering

Här finner du information kring ackreditering i samband med match.

Läs mer

Vem kan ansöka om ackreditering?

Yrkesverksamma journalister och fotografer med giltig presslegitimation eller har medlemskap i sportjournalistklubb är välkomna att ansöka om ackreditering. Ackrediteringsansökan skickas av varje mediehus/redaktion till den aktuella hemmaklubben senast tre dagar före match, gärna tidigare om möjligt. Samtliga som söker ackreditering ska namnges i ansökan.

Vilka får plats?

Utöver rättighetsinnehavarna prioriteras medier i enlighet med det protokoll som har tagits fram av klubbarna inom Svensk Elitfotboll. På grund av detta riskerar tyvärr inte alla journalister och fotografer som önskar att få tillstånd.

Fasta platser och avbokning

De media som tänker bevaka majoriteten av matcherna kan tilldelas fasta platser. Dessa är inte personliga utan fördelas fritt inom redaktionen. Fasta platser gäller för samtliga Superettan-matcher på Vångavallen.

Ansökan om fasta platser görs genom att du mailar emanuel.ragnar@tff.m.se Om du inte tänker utnyttja din fasta plats ber vi dig att avboka den senast 3 dagar innan match.

Ute i sista sekund?

Vi har förståelse för att det inte alltid är möjligt att planera i förväg. Vi gör alltid vårt bästa för att ordna ackreditering även för den som inte kan att ansöka i tid – utan att kunna lämna några garantier. Det kommer dock inte vara möjligt att lämna ackreditering på plats på matchdagen utan ackreditering måste alltid ha föranmälts.

Ansök här!

Ansökan om ackreditering görs genom att fylla i kontaktformuläret nedan  senast tre dagar före match, gärna tidigare om möjligt. Ange uppdragsgivare, namn och kontaktinformation. Observera att ackreditering endast undantagsvis kan lämnas på matchdagen.

Glöm inte att skriva vilken match din ansökning avser!

    Relaterad information