Herrarna kryssade borta mot Östersund

2023.08.27 | Herr | Björn Sandberg

På Jämtkraft Arena i Östersund spelade herrarna oavgjort mot Östersunds FK, 2-2.

Matchen slutade 2-2 efter att gästande TFF haft ledning 2-0, men tappat till 2-2, där kvitteringen kom sent i matchen.

– Väldigt, väldigt bitter smak i munnen, säger Stefan Jacobsson efter matchens slut och fortsätter;

– Tycker att vi har de tre poängen i vår ficka, men oerhört tungt när den glider ur som den gör.

Det höll annars på att bli en riktig kanonstart på Jämtkraft Arena, när Henry Offia kom fri och avslutade i matchens allra första skede. Bollen dansade dock längsmed mållinjen, utan att vara över.

Den målchansen, som kom direkt i matchinledningen, var den enda riktigt bra i första halvlek. Det var annars en första halvlek som började i hällregn, men gick över till solsken.

– Vi får en bra start på matchen och har en jättechans via Henry Offia, där bollen dansar på stolpe och mållinje. Det är små marginaler, små marginaler som vi inte får med oss.

– Ganska jämn första halvlek annars, båda lagen har nästanlägen – och det är väl någonstans logiskt att det är oavgjort i paus.

10 minuter in i andra halvlek tog gästande TFF ledningen, genom Herman Hallberg. Efter en hörna klämde han till och via ÖFK-spelare i mål.

Bara några minuter senare ökade Nicolas Mortensen på ledningen, framspelad av Fritiof Björkén.

– Vi inleder sen andra bra och får det viktiga 1-0-målet och sen 2-0. Där känns det som om vi har bra koll på läget, det mentala momentumet ligger hos oss i det skedet, säger Stefan Jacobsson och stannar upp för ett ögonblick innan han fortsätter;

– Det förvandlas ju, vips, genom ett självmål och de tar över momentumet. Efter det är det ju full spruta från deras sida.

I matchens 69e minut reducerade Östersunds FK, när Kasper Thiesson Kristensen kom ut och där Abel Ogwuche stötte bollen hemåt.

1-2 stod sig länge och precis i slutet hade gästerna kunnat punktera matchen helt, istället kontrade hemmalaget in 2-2.

– Vi har ju ett jätteläge att punktera detta, men det bli någon märklig touch, ville sig inte. Sen kvitterar de på kontringen som blir, det känns som han får felträff, men den går in ändå.

– Otroligt tungt.

Östersunds FK – Trelleborgs FF, 2-2.

Om en vecka är det ny match i Superettan, då hemma mot AFC Eskilstuna.

Du fixar matchbiljett lättast här.

– Det är ingen lätt fajt att möta Östersunds FK, de är starka på sin hemmaplan. Men det är bittert, de poängen vi tappat, vi hade så gärna velat ha dem.

– Det är bara att jobba på där hemma. Det finns inga genvägar. Just nu känns det bittert, avslutar Stefan Jacobsson.

Zander Hyltoft, som i veckan blev klar för Trelleborgs FF, debuterade på söndagen och spelade 78 minuter.

Du kan gå på Dubbel-TFF nästa helg, där du kan se både damerna och herrarna till specialpris – läs mer här.

Östersunds FK – Trelleborgs FF, 2-2.

0-1 55’ Herman Hallberg
0-2 58’ Nicolas Mortensen

Publik: 1970.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristenen – Fritjof Björkén, Abel Ogwuche, Mattias Andersson, Bodvar Bödvarsson – Zander Hyltoft (ut 78), Herman Hallberg (ut 78), Mohammed Saeid (ut 70) – Filip Bohman (ut 93), Nicolas Mortensen (ut 69), Henry Offia.

Avbytare:
Andreas Larsen, Liam Olausson (ut 69), Emmanuel Godwin, Jesper Dickman (in 93), Tobias Karlsson (in 78), Haris Brkic (in 70), Markus Björkqvist (in 78).