Kryss borta mot HBK i Svenska Cupen

2024.02.25 | Herr | Björn Sandberg

I omgång två av Svenska Cupens gruppspel spelade herrarna borta mot Halmstads BK. En match som slutade med kryss.

Matchen, som spelades på Söndrums IP, slutade 1-1. Målet för Trelleborgs FF gjorde Armin Culum i den andra halvleken.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra prestation. Vi får ett oavgjort resultat och det känns nästan lite surt så här efteråt, säger Stefan Jacobsson direkt efter matchens slut. 

– Halmstad är ju tunga och till slut blir det tryck mot vårt mål. Men jag tycker att vi försvarar vår egen box på ett väldigt, väldigt bra sätt idag.  

1087 personer såg matchen på söndagen som alltså skulle sluta 1-1. 

Efter 0-0 i första halvlek, föll de båda målen i matchen i den andra. Armin Culum såg till att gästande TFF tog ledningen några minuter in i andra halvlek, efter förarbete av Filip Bohman och Hady Saleh Karim. 

Halmstads BK kvitterade sedan matchen efter en frisparksretur. 

– Vi har ju ett par lägen i första som man hade hoppats skulle resultera, men får ett värdefullt 1-0-mål tidigt i andra. 

– Stora delar av matchen tycker jag verkligen att vi kontrollerar. Vi är bra i speluppbyggnad, men det blir att jobba på med att få lite mer slutprodukter. 

– Får heller inte glömma av att det är svårt att komma in i deras box. De är stora och tajta i sitt försvar, egentligen mer fysiska än vad vi är också.  

Matchen slutade 1-1, men med lite mer flyt vid någon av målchanserna hade herrarna mycket väl kunnat åka hem med alla tre poäng.  

– Alla killar kan verkligen klappa sig om axlarna och se sig i spegeln. Bra prestation och det är lite synd att vi inte får med oss segern, säger Jacobsson och avslutar; 

– Skitsamma, kul att se Trelleborgs FF idag.

En poäng borta mot Allsvenska Halmstads BK på söndagen. Men eftersom IFK Värnamo vann sin match mot Helsingborgs IF, så blir det inte mer än gruppspel i år. 

Dock återstår en match i cupens gruppspel och det är hemma mot just Helsingborgs IF. Där gäller endast förköp. Läs mer om det här.

Stort tack till er som tog er till Söndrums IP på söndagen.

Karl Wendt tvingades kliva av matchen på grund av skada i den andra halvleken. Det ska dock röra sig om en smäll mot knä och ingen vridning.

Halmstads BK – Trelleborgs FF, 1-1.

0-1 49′ Armin Culum

Startuppställning:

Melker Ellborg – Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Charlie Weberg, Eren Alievski – Herman Hallberg, Karl Wendt, Hady Saleh Karim – Pierre Dahlin Larsen, Filip Bohman, Armin Culum. 

Avbytare:

Andreas Larsen, Tobias Karlsson, Emmanuel Godwin, Fritiof Björkén, Zander Hyltoft, Ammar Asani, Johannes Käck.