Herrarna vände och vann borta mot Utsikten

2023.09.24 | Herr | Björn Sandberg

På Bravida Arena gästade herrarna Utsiktens BK i Superettan. Efter underläge 0-2 i paus vände TFF matchen i andra halvlek till seger 3-2.

– Otroligt starkt att åka härifrån med tre poäng, säger Stefan Jacobsson efter matchens slut och fortsätter;

– En High Chaparral-match, lite som en pistolduell inne på en saloon, där krutröken ligger kvar efteråt.

Inför matchen hade TFF-herrarna sex raka matcher på bortaplan utan förlust. Mot Utsiktens BK såg det ut som att den goda sviten skulle brytas med ett brak.

– Vi visste ju vad som väntade oss på Bravida, de är jobbiga att möta. De spelar tufft och det smäller hela tiden.

– Vi är inte helt borta i början av matchen, men vi dräller för mycket med bollen. Det skriks från höger och vänster, det smäller. Första 20 minuterna är helt okej, men vi brottas med beslutsfattningen sen. Det är både i försvarsspelet och anfallsspelet de straffar oss.

I matchens 23e minut tog hemmalaget ledningen. Efter en slarvig inspark högg Utsiktens BK och Lucas Hedlund.

Minuten senare stod det sedan 2-0 till Utsiktens BK, där Lucas Hedlund gjorde sitt andra mål i matchen.

– De går på allt och efter sekvensen med deras mål, ja, där har vi inte mycket i matchen att göra, säger Jacobsson.

I paus stod det 2-0 till Utsiktens BK.

– Efter första halvlek infann sig en känsla av förtvivlan. Men vi hade ett bra snack i paus och sa att, det är inte omöjligt att vända – om vi får till ett tidigt reduceringsmål. Det fick vi.

Det kom en snabb reducering i andra halvlek, där Nicolas Mortensen nickade bollen förbi en passiv Utsikten-målvakt. Tio minuter efter reduceringen fick hemmalagets Erik Gunnarsson sitt andra gula kort i matchen – och tio minuter efter det var matchen kvitterad, där Henry Offia satte 2-2.

Både Henry Offias 2-2-mål och Nicolas Mortensens reducering spelades fram av Abel Ogwuche.

– Han (Abel Ogwuche) blandar och ger ibland. Skönt för både honom själv och för oss som lag att han gör två fina assist. Han är viktig där bak, han rensar undan mycket i vårt försvar. Förhoppningsvis kan han dra lärdom av det andra som händer, säger Jacobsson.

Det var långa stunder stökigt på Bravida Arena, där först Erik Gunnarsson blev utvisad, sen fick Zander Hyltoft sitt andra gula kort med kvarten kvar.

Med spel 10 mot 10 satte sedan Nicolas Mortensen det avgörande 3-2-målet. Efter en lång boll av Haris Brkic lurade Nicolas upp allt och alla på de tomma läktarna på Bravida Arena – och sköt segern hem till Trelleborg.

– Otroligt starkt av killarna. Nog ingen som känner att det flyter på idag, men – vi ger inte upp.

– En euforisk glädje för alla när segermålet kommer. Det är tuffa matcher, otroligt viktigt att alla får vara med och känna glädjen.

Segern och de tre poängen kan bli hur viktiga som helst när Superettan sammanfattas. Men, Superettan är fortsatt otroligt jämn och det är ny match redan på torsdag – hemma på Vångavallen.

– Vi njuter ikväll, nya tag imorgon – så tar vi oss an Jönköpings Södra IF i veckan, avslutar Stefan Jacobsson.

Det är ju inte första gången i år som det blivit en dramatisk vändning på Bravida Arena. Vi minns när damerna vände och vann mot BK Häcken för några veckor sedan.

Du fixar biljett till både herrarnas och damernas matcher lättast här – så ses vi på Vångavallen.

Utsiktens BK – Trelleborgs FF, 2-3.

2-1 51′ Nicolas Mortensen
2-2 71′ Henry Offia
2-3 86′ Nicolas Mortensen

Publik: 364.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Fritiof Björkén, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Zander Hyltoft (utv 75), Herman Hallberg (ut 85), Haris Brkic – Pierre Dahlin Larsen (ut 78), Nicolas Mortensen (ut 90+2), Henry Offia (ut 78).

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 90+2), Mohammed Saeid (in 85), Liam Olausson (in 78), Jesper Dickman, Filip Bohman (in 78), Eren Alievski.