Dramatiskt slut när damerna bortaslog Häcken

2023.09.09 | Dam | Björn Sandberg

Det såg länge ut att bli oavgjort borta mot BK Häcken i Elitettan. Men, i 95e minuten avgjorde Viktoria Persson – genom att panga in 2-1.

Segern är den sjätte i rad i Elitettan och damerna är fortsatt på andra plats i tabellen.

– Mest lättad just nu, att vi får med oss tre poäng hem, säger huvudtränare Joakim Felldin efter matchens slut.

På Bravida Arena gästade damerna jumbolaget i Elitettan, BK Häcken. Det skulle bli en sjätte raka seger, men den satt då långt inne.

– Det är så många olika parametrar i det här, vi skapar mer sett till chanser kanske. Men de gör det svårt för oss, vi är missnöjda med prestationen. Det är svårt att analysera så här tätt inpå.

– Vi har haft det lite tufft generellt sett på konstgräs, det går fortare och vi är lite slarviga. Sen blir det svårt när de står så lågt som de gör, ibland fem, sex stycken i backlinjen. Det måste man ha med sig också.

BK Häcken, som inte vunnit på hemmaplan i år, tog ledningen på hörna innan halvtimmen var spelad.
Hörnan kom till efter ett distansskott som Somea Polozen i TFF-målet tippade ut över kortsidan.

Hemmalagets ledning blev dock kortvarig, för bara minuter senare kom kvitteringen.

Först ordnade högerbacken Lova Sternfeldt en straff. Straffen tog Alice Egnér, men där hon missade. Efter straffmissen höll hon sig dock kvar i straffområdet, stal bollen från Häcken-försvaret – och gjorde mål.

Till andra halvlek klev sedan målskytten Alice Egnér av, in kom Viktoria Persson – som skulle avgöra matchen långt senare. Bytet var av taktiska skäl.

– Vi ville få till nåt annat i anfallsväg, ville prova något annat. Få in lite mer fysik på mitten och flytta fram Johanna Lindblom, säger Felldin.

I andra halvlek var det gästande TFF som var bättre, även om man inte skapade de där riktigt vassa chanserna till en början.

Sen tog det fart. Först var det en del fasta situationer, sen hade Rio Strand ett skott i ribban. Olivia Strid hade även hon avslut som höll på att smita in. Men bollen ville inte in och det såg ut att bli oavgjort.

Men då kom avgörandet.

Saga Ollerstam hade ett tungt distansskott, där målvakten tippade till hörna. Hörnan, som Viktoria Persson slog, var i sig farlig där tre, fyra kanske fem chanser till mål uppstod.

När hörnan sen tycktes vara över klev Viktoria Persson fram igen och pangade in segermålet – i 95e minuten. Hennes första mål i Elitettan.

– Precis som mot Malmö FF, säger Joakim Felldin och fortsätter;

– Vi är inte nöjda med prestationen, men i slutändan är det de tre poängen som räknas. När man står där på sidlinjen i slutet, ser hur bollen inte vill in först, ja. Nu, bara lättnad – men det var svettigt idag.

Målet och de tre poängen kan bli hur viktiga som helst, när Elitettan ska komma att summeras.

Om exakt en vecka väntar nästa utmaning – då serieledande AIK kommer på besök till Vångavallen. Vi hoppas på stort stöd på läktarna och den tolfte spelaren i matchen.

Fixa din biljett till Trelleborgs FF – AIK här.

– Alla ska dit, avslutar Joakim Felldin med bestämd röst.

BK Häcken – Trelleborgs FF, 1-2.

1-1 35’ Alice Egnér
1-2 90+5′ Viktoria Persson

Publik: 60.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 88), Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Johanna Lindblom (ut 70) – Hanna Persson (ut 78), Linnea Prambrant (ut 78), Rio Strand – Alice Egnér (ut 46)

Avbytare:
Emma Svensson, Viktoria Persson (in 46), Matilda Andersson (in 78), Tilde Olsson (in 78), Ellen Loncar (in 70), Evelina Pettersson (in 88), Clara Rengbo.