Damerna vände och vann på Tunavallen

2023.08.27 | Dam | Björn Sandberg

Damerna stod för en jättevändning på Tunavallen, när de gick från underläge 0-2 till seger 3-2 mot Eskilstuna United.

TFF-damerna började bra på Tunavallen, men hittade inte riktigt fram med de avgörande passningarna.
Istället kontrade Eskilstuna United in både ett och två mål bakom Somea Polozen.

TFF spelade bra, men blev hårt straffade av det ex-Allsvenska laget i första halvlek. Underläge 0-2 redan innan halvtimman var spelad.

– Det är så många olika faktorer som ligger bakom. Det har varit en lång vecka, lång resa hit, deras konstgräs – samt att de också är i en uppåtgående trend, säger Joakim Felldin efter matchens slut och fortsätter;

– Vi visste om att det skulle bli tufft idag och vi saknade några procent lite varstans. Men jag tycker inte att vi är skitdåliga någon gång under matchen.

Egentligen direkt efter Eskilstunas andra mål reducerade TFF, genom Alice Egnér och ett avslut från nära håll.

– De får två kontringsmål, två mål som vi borde ha kunnat avvärja vid avslut, men också innan. Men, det är såklart skönt att få till reduceringen så snabbt. Vi kände sen att vi var nära kvitteringen redan innan paus, säger Felldin.

Till andra halvlek ändrade bortalaget runt lite, där Johanna Lindblom hoppade in istället för Rio Strand.

Det var också Johanna som ordnade kvitteringen, med lite mindre än 20 minuter kvar att spela. Hon drev upp bollen från egen planhalva och sköt retfullt in kvitteringen.

– I paus så möblerade vi om lite, ville skapa övertag på ena kanten, vilket vi också lyckas bra med.

– Sista 20 minuterna så går de rejält på knäna, det är också då vi får till både tvåan och trean. De har inte så mycket att sätta emot i det läget.

Efter kvitteringen tryckte TFF-damerna på, i hopp om att få till ett segermål. Ett segermål, som då skulle komma – tio minuter innan full tid.
Efter inspel från vänster hamnade bollen hos en fristående Linnea Prambrant som pangade in bollen i nät.

– Vi kände att vi bara hade ett mål upp i paus och att vi bara skulle vända det. Det var tufft idag, snabbt konstgräs och bra motstånd. Då är det är jäkligt starkt att ta tre poäng här uppe.

Damerna har varit inne i en några tuffa dagar, med tre matcher på kort tid. På de tre matcherna har det blivit tre segrar, två i Elitettan och en i Svenska Cupen.

– Det ger energi. Det är ju betydligt lättare att åka hem från en sån här lång resa med tre poäng i bagaget, avslutar Joakim Felldin från bussen hem till Vångavallen.

Segern innebär att damerna fortsatt ligger tvåa i Elitettan, två poäng före Alingsås IF på tredje plats. Leder serien gör AIK.

På lördag kommer IFÖ Bromölla på besök i nästa match i Elitettan, avspark 15:00 på Vångavallen.

Fixa din matchbiljett här.

Till nästa helg kan du gå på både damernas och herrarnas matcher för specialpris – läs mer här.

Eskilstuna United – Trelleborgs FF, 2-3.

2-1 32’ Alice Egnér
2-2 71’ Johanna Lindblom
2-3 80’ Linnea Prambrant

Publik: 323.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 61), Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Elina Lenir – Rio Strand (ut 46), Linnea Prambrant (ut 81), Hanna Persson (ut 87) – Alice Egnér (ut 86).

Avbytare:
Emma Svensson, Viktoria Persson (in 61), Matilda Andersson (in 86), Tilde Olsson (in 81), Johanna Lindblom (in 46), Evelina Pettersson, Jennifer Lilliehöök (in 87).