Zander Hyltoft lämnar Trelleborgs FF

2024.07.08 | Herr | Lotta Fjällström

Efter ett år i klubben står det nu klart att mittfältaren lämnar klubben.

På grund av personliga skäl så kommer inte Zander Hylfoft att fullfölja sitt kontrakt med TFF, utan klubb och spelare har nått en överenskommelse där kontraktet avslutas.

– Det har varit ett väldigt svårt beslut men det är det rätta för mig och min familj. Den senaste tiden har varit tuff för mig personligen utanför planen och det är anledningen att jag flyttar hem till Danmark, säger Zander Hyltoft.

– Jag kan inte vara nog tacksam för att klubben verkligen varit förstående för min situation och samtalen med Salif genom den här perioden har varit väldigt bra för att hitta en lösning. Jag vill också rikta ett tack till både supportrar, lagkamrater och övriga i klubben som jag är glad över att ha träffat och lärt känna.

Zander Hyltoft anslöt till Trelleborgs FF i augusti 2023 från danska Vendsyssel FF och gjorde snabbt avtryck som en stabil och hårt jobbande mittfältare. Totalt blev det 23 Superettan-matcher i den blå tröjan.

– Vi tycker det är väldigt tråkigt att Zander inte blir kvar i Trelleborgs FF. Han har varit en viktig spelare för oss, uppskattad och trygg både på och utanför plan och vi hade hemskt gärna sett att han varit kvar i TFFs tröja, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.     

– Zander lämnar på grund av personliga skäl och han kommer flytta tillbaka till Danmark där familj och vänner finns. Det finns många aspekter i en fotbollsspelares liv som måste stämma och för Zanders del har livet i Sverige inte fungerat och vi har gemensamt försökt hitta lösningar men tyvärr inte hittat någon, avslutar Salif Camara Jönsson.