Zander Hyltoft är klar för Trelleborgs FF

2023.08.25 | Herr | Emanuel Ragnar

Mittfältaren från Danmark har skrivit på ett kontrakt över 2025.

Zander Hyltoft, 27, spenderade ungdomsåren i Hobro IK och har i 1. Division och 2. Division i Danmark representerat Jammerbugt FC och nu senast Vendsyssel FF, en klubb som han spelat i sedan augusti 2020.

Totalt blev det 87 seriematcher i Vendsyssel FF och på dessa matcher gjorde Hyltoft 4 mål och 13 assist. Den senaste säsongen var hans bästa poängmässigt med 2 mål och 8 assist på 29 matcher i 1. Division, som är serien under Superligaen, och den efterföljande uppflyttningsserien.

– Jag ser fram emot att komma till Sverige och Trelleborg för att hjälpa klubben att ta sig uppåt i tabellen. Som spelare är jag en ”åtta” på mittfältet som jobbar hårt i båda riktningarna med styrkor i löpkapaciteten och spelet med fötterna i form av både passningar och avslut, säger Zander Hyltoft som förutom åtta-rollen också spelat längre ner på mittfältet och som högerback under karriären.

– Mitt första intryck av klubben har varit väldigt fint. Under träningarna har jag fått uppfattningen om att det är en bra tränare och härliga lagkamrater där det också finns ett antal danskar redan så det kommer gör att anpassningen sker ännu snabbare, säger Zander Hyltoft.

Hyltoft har tränat med TFF den senaste tiden och då han varit kontraktslös sedan juli ansluter han till klubben utan någon övergångssumma. Han är också spelklar redan nu.

– I Zander får vi en hårt arbetande mittfältare som tillsammans med sin fysik också har en vass högerfot. Han har gjort det bra i den danska andraligan och vi ser fram emot att se honom i TFF-tröjan och jag är övertygad om att han kommer bli betydelsefull för oss, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.