Välkommen till TFF, Emmanuel Godwin!

2023.06.12 | Herr | Emanuel Ragnar

Emmanuel Godwin är nästa spelare från samarbetsakademin Tripple 44 att skriva på för Trelleborgs FF.

Abel Ogwuche lånades in från Tripple 44 över 2022 och skrev sedan på ett kontrakt med TFF i slutet av samma år. Nu är det klart att nästa spelare från akademin i Nigeria skriver på för Trelleborgs FF.

Emmanuel Godwin, född 2005, anslöt till Sverige och Trelleborg i början av maj och har tränat med klubben sedan dess. Nu är det klart att TFF och Tripple 44 kommit överens om en övergång och Godwin har skrivit på ett kontrakt över 2027.

– Jag är så glad så jag inte riktigt vet vad jag ska säga, det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger Emmanuel Godwin och hyllar också hur laget och klubben tagit hand om honom under tiden i Sverige.

– Jag kan spelare både till vänster och höger i backlinjen och är en spelare som visar passion i allt jag gör. Jag kan spela med båda fötterna och ser verkligen fram emot att utvecklas i Trelleborgs FF.

Sportchef Salif Camara Jönsson såg Emmanuel Godwin när han besökte Tripple 44 förra året och såg redan då att Godwin var en ytterback han ville kolla närmare på i TFF-miljön och då främst som vänsterback.

– Det jag såg under mitt besök i akademin var en ytterback som stack ut gällande både positionsspel och beslutsfattande, något han också visat upp i vår miljö där egenskaperna förstärkts. Emmanuel Godwin har en ödmjuk och lite försiktig personlighet utanför planen men så fort han kliver ut på planen så är det en passionerad och hårt arbetande spelare som vi tror väldigt mycket på.

Salif Camara Jönsson berömmer arbetet med Tripple 44 och den typen av spelare som de arbetar med och utbildar.

– Jag måste berömma det samarbete vi har med Tripple 44 i och med att samtliga spelare som varit hos oss via akademin är utmärkta exempel på bra personligheter. Alla har varit väldigt tacksamma för att representera Trelleborgs FF samtidigt som de största drivet de har är att utvecklas som både spelare och människor.