Välkommen Thelma Persson Welin!

2023.12.13 | Dam | Emanuel Ragnar

Den unga talangen ansluter till TFF på ett 2-årskontrakt.

Den offensiva spelaren Thelma Persson Welin är nästa spelare in i den trupp som förbereder sig för allsvenskt spel nästa säsong. 15-åringen ansluter från Malmö FF.

– Just nu är det en väldigt skön känsla efter att ha skrivit på kontraktet och jag ser fram emot att köra igång försäsongen. Jag känner till spelarna sedan tidigare och jag är säker på att jag kommer trivas bra i laget, säger Thelma Persson Welin som spelade 13 matcher och gjorde fyra mål i Division 1 förra säsongen.

– Jag är en offensiv spelare som arbetar väldigt hårt. Jag gillar att utmana en mot en och servera mina lagkamrater till bra lägen. Jag tycker också att jag är duktig i presspelet och på att vinna boll, säger Thelma och beskriver sig samtidigt som envis, fokuserad men med nära till skratt utanför planen.

Karriären började i BK Höllviken när hon var 3 år gammal och när hon lämnade moderklubben var det för Södra Sandby IF där hon gjorde 11 mål på 22 matcher i Division 1 som 14-åring. I landslagssammanhang står det två stycken F15-landskamper på meritlistan från slutet av oktober, där Thelma blev målskytt i en av dem.

– Det kommer vara stora men spännande utmaningar med spel i Allsvenskan. Jag ser fram emot en säsong med mycket utveckling för både mig själv och laget. När jag pratade med Joakim (Felldin) så känns Trelleborgs FF verkligen som en miljö som utvecklar både individer och laget. Föreningen vet vad den vill och har en tydlig plan för att nå dit, så jag vet att jag kommer känna mig trygg här, avslutar Thelma Persson Welin.

Sportchef Johan Bauer presenterade Erica Persson Welin för några dagar sedan, nu ansluter också hennes lillasyster. Bauer är lyrisk över talangen de unga nyförvärven besitter.

– Thelma är offensiv spelare som trivs bäst på kanten där hon kan utmana i fart och det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan göra i Allsvenskan nästa säsong. Att ytterligare en ung, väldigt talangfull spelare väljer Trelleborgs FF visar att vi att vi är på rätt väg och kan erbjuda en miljö som man är övertygad om att man kan utvecklas i. Det gör mig otroligt glad.