Välkommen Thea Birgerud!

2023.12.12 | Dam | Emanuel Ragnar

Mittbacken med allsvenska meriter förstärker Trelleborgs FF.

Vi välkomnar mittbacken Thea Birgerud till Trelleborgs FF. 24-åringen kommer senast från Växjö DFF där hon spelade 18 allsvenska matcher den gångna säsongen.

– Jag ser fram emot att få representera Trelleborgs FF i Allsvenskan men jag ser också fram emot att får spela med många duktiga spelare som jag spelat med tidigare. Sammanhållningen i TFF verkar ha varit otroligt bra vad jag hört så det är något jag ser fram emot att vara en del av, säger Thea Birgerud som kommer från spel i både Allsvenskan och Elitettan.

– TFF har haft en positiv trend de senaste åren och förhoppningen är att bygga vidare på den och ta nya steg för varje vecka. Allsvenskan är en väldigt tuff utmaning men det är samma för alla nykomlingar. Laget, staben och organisationen känns dock inställda på det vilket gör att samtliga kommer jobba väldigt hårt.

Moderklubben är GIF Nike och hon har också representerat Borgeby FK, tillbringat ett och ett halvt år på Lindsey Wilson College i Kentucky för att nu senast ha representerat Växjö DFF.

– Mina intryck av Trelleborgs FF är att det är en klubb och organisation med tydliga ambitioner och mål som vet vad som krävs för att bli framgångsrika. Det kommer vara en miljö som präglas av hårt jobb och disciplin men där det även finns och ges utrymme att utvecklas både som individ och som lag, säger Thea Birgerud som också utvecklar vad hon är för typ av spelare.

– Jag är en mittback med hög arbetsmoral som tycker om att styra mina lagkamrater och som har mina absoluta styrkor i det defensiva spelet. Utanför planen är jag en lugn, trygg och ansvarstagande person som vill att de omkring mig ska må bra.

Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF, välkomnar rutinen Thea Birgerud anländer med.

– I Thea får vi in en rejäl försvarsspelare som har både snabbhet och bra fötter samtidigt som hon har rutin och erfarenhet från allsvenskt spel. Hon passar väldigt bra in i vårt lagbygge och att hon dessutom är från närområdet är bara positivt.