Välkommen Pierre Dahlin Larsen!

2023.08.31 | Herr | Emanuel Ragnar

På transferfönstrets sista dag välkomnar vi yttern Pierre Dahlin Larsen till Trelleborgs FF.

Karriären började i FC Köpenhamns ungdomslag och har sedan spelat i 1. Division för flertalet lag där det blivit flest matcher i BK Fremad Amager och HB Køge, där den sistnämnda klubben också är den klubb han ansluter ifrån. Totalt har han spelat 190 matcher i den danska andradivisionen och på dessa gjort 26 mål och 45 assist.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sverige och Trelleborg. Jag har spelat i Danmark i många år så att få komma till ett nytt land blir en nystart för min del. Jag vet att TFF varit i Allsvenskan för ett antal år sedan och jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa klubben tillbaka dit, säger Pierre Dahlin Larsen.

När det kommer till egenskaper som spelare så nämner Dahlin Larsen snabbt att han har en vass högerfot som han gärna levererar precisa inlägg med.

– Förutom stark högerfot så tycker jag att jag är duktig på att se hur mina lagkamrater rör sig och kan sätta dem i bra lägen. Jag är också väldigt löpstark och gör allt för laget, över hela planen. Jag har gjort en hel del assist i min karriär så jag har absolut förväntningar på mig själv att fortsätta med det.

Att det är många danskar i laget ser han naturligtvis som positivt för att snabbare anpassa sig till sin nya klubb. En känner han bättre än de andra även om han har koll på de flesta.

– Jag spelade med Nicolas Mortensen i Helsingør och vi är lika gamla så vi har mötts flertalet gånger genom åren. Andreas Larsen har jag gjort en del träningar tillsammans med och Zander Hyltoft har jag mött i den danska 1. Divison. Kasper har jag faktiskt aldrig träffat men jag ser fram emot att träffa honom och alla andra i laget också, avslutar Pierre Dahlin Larsen som fyllde 29 år i somras.

Sportchef Salif Camara Jönsson betonar att det är en poängstark ytter man fått in till truppen.

– Genom åren har han visat upp ett imponerande poängsnitt i den danska andradivisionen och det är klart att vi hoppas han tar med det till oss. Han har varit en av HB Köges bästa spelare de senaste säsongerna och vi tror att hans rutin kommer vara viktig för oss i höst. Hans ledaregenskaper, snabbhet och inläggsfot ser jag som de främsta egenskaperna, säger Salif Camara Jönsson.

Pierre Dahlin Larsen har skrivit på ett 2-årskontrakt med Trelleborgs FF.