Välkommen Moa Karlsson!

2023.11.17 | Dam | Emanuel Ragnar

Anfallaren Moa Karlsson är damernas första nyförvärv inför den allsvenska säsongen.

Det första nyförvärvet inför kommande säsong är anfallaren Moa Karlsson, född 2002 och senast i Vittsjö som kom på femte plats i OBOS Damallsvenskan den här säsongen. För Moas del blev det 19 framträdanden och ett mål i Vittsjös tröja, en klubb hon representerat sedan 2021.

– Jag fick ett väldigt bra intryck av Trelleborgs FF direkt genom mina samtal med Johan (Bauer) och Joakim (Felldin). Känslan är att jag kommer trivas bra i både laget och klubben, säger Moa Karlsson som också säger att hon byter en familjär klubb mot en ny.

Moa är född och uppvuxen i Halmstad och har Haverdal IF som moderklubb. Hon har också representerat BK Astrio och Halmstads BK tidigare i karriären och var också en del av F17-landslaget under en turnering i Spanien för några år sedan.

– Det verkar som att det varit en otroligt bra sammanhållning i TFF den här säsongen och det ser jag fram emot att vara en del av då jag är en person som är väldigt omtänksam och har mycket energi, säger Moa som också berättar att hon studerar till fastighetsmäklare i Malmö vilket innebär att det blir en bra helhet både på och utanför planen.

När egenskaper som spelare kommer på tal så lyfter hon fram att hon är en hårt arbetande spelare med bra teknik och speluppfattning samtidigt som hon har bra fart i löpningarna.

– Så som Joakim sagt att han vill att vi ska spela så känns det som mina offensiva kvalitéer kommer passa bra in, både via mitt djupledsspel och i spelet som felvänd, säger Moa Karlsson.

I och med Moa Karlssons underskrift på kontraktet så innebär det att den första externa pusselbiten är lagd inför det allsvenska lagbygge som sportchef Johan Bauer ska sätta ihop.

– Vi har haft koll på Moa de senaste åren och är väldigt nöjda med den här rekryteringen som visar att Trelleborgs FF är ett intressant alternativ för duktiga spelare. I Moa får vi en offensiv spelare som vi ser fram emot att följa i TFF-tröjan då hon besitter en stor potential.