Välkommen Markus Björkqvist!

2023.04.18 | Herr | Emanuel Ragnar

Med en vecka kvar till Superettan-premiären är vi glada att välkomna Markus Björkqvist till Trelleborgs FF och mittfältaren har skrivit på ett 2-årskontrakt.

19-årige Markus Björkqvist kommer från Bara och har fått stora delar av sin utbildning i Malmö FF. Den senaste säsongen var han utlånad till Utsiktens BK i Superettan och spelade där 25 matcher och gjorde två mål.

– Jag måste säga att det är en otroligt bra känsla just nu, och jag fick den känslan direkt när TFF kom upp som alternativ, att det var hit jag ville, säger Markus Björkqvist som även säger att kontakten han fått med Salif Camara Jönsson och Per-Ola Ljung varit väldigt bra.

”Jag måste säga att det är en otroligt bra känsla just nu, och jag fick den känslan direkt när TFF kom upp som alternativ, att det var hit jag ville.”

Markus Björkqvist

Som spelare är det en hårt arbetande mittfältare men som kommer visa en uppoffrande spelstil ute på Vångavallens gräsmatta.

– Jag är en person med mycket energi som försöker sprida glädje i omklädningsrummet. På planen är jag en central mittfältare som alltid ger 100%, i vått och torrt. Målet är att gå upp till Allsvenskan och jag hoppas kunna bidra till det.

Den talangfulla mittfältaren har representerat Sverige på både U17- och U19-nivå och har spelat i fyra allsvenska matcher för Malmö FF.

– I Markus får vi in en teknisk och spelskicklig mittfältare som vi även kan använda i rollen som tia. Han är vänsterfotad, visar upp ett bra passningsspel och är samtidigt en hårt jobbande spelare. Markus är helt enkelt en mittfältstyp som kommer passa bra in hos oss och göra oss bättre, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

– Vi följde honom noga förra säsongen, då han spelade i Utsikten. Just den erfarenheten ser vi som viktig, att han vet vad den här serien handlar om. I grunden är han välutbildad i Malmös akademi där han också belönades med a-lagskontrakt, så jag tycker den kombinationen välutbildad med erfarenhet från Superettan är väldigt intressant.

Fakta Markus Björkqvist
Född: 4 september 2003
Position: Mittfältare
Längd: 178 cm
Moderklubb: Bara GIF
Tidigare klubbar: Husie IF, Utsiktens BK, Malmö FF

KÖP BILJETTER TILL PREMIÄREN I SUPERETTAN HÄR!
KÖP ÅRSKORT TILL VÅNGAVALLEN HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF HÄR!