Välkommen Ida Garmfors!

2023.11.24 | Dam | Emanuel Ragnar

Mittbacken som är given i F05-landslaget klar för TFF.

Nästa nyförvärv in i 2024 års allsvenska trupp är 18-åriga mittbacken Ida Garmfors, senast i Södra Sandby IF som spelade i division 1 den här säsongen. Kontraktet är skrivet över 2024.

– Det känns både kul och spännande med en ny klubb, nya lagkamrater och att få spela i Allsvenskan. Det kommer bli nya utmaningar för min del, framförallt gällande den sportsliga delen men samtidigt tror jag att det är just den sortens utmaning som väldigt många i laget kommer att dela vilket gör att vi kommer ge järnet hela vägen, säger Ida Garmfors.

Ida har Södra Sandby IF som moderklubb och har spelat där i hela sin karriär. På ungdomsnivå har det varit framgångar i både SM och i Gothia Cup där medaljer plockats. Hon är är given i ungdomslandslaget och har varit så de senaste åren där nästa samling är kommande vecka då hon åker till Portugal för möten med Nederländerna och England.

– Jag är en mittback som gjort flest minuter i ett 352-uppställning men som också spelat med bara en mittbacks-kollega i framförallt landslagssammanhang där det spelats 442. Jag ser mig själv som en modern mittback med god spelförståelse där jag erbjuder ett varierat passningsspel med både kortare och längre passningar, säger Ida som läser det naturvetenskapliga programmet i Lund vid sidan om fotbollen, ett program hon tar studenten från kommande sommar.

– Mina intryck av Trelleborgs FF är att det är en familjär klubb där man tar väl hand om varandra. Det kommer bli en bra miljö för mig att utvecklas i och ta ytterligare kliv i min karriär.

Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF, är nöjd med att knyta till sig Ida Garmfors till Trelleborgs FF.

– Ida är en av landets mest lovande mittbackar och är bosatt i F05-landslaget. Vi är otroligt glada att hon väljer Trelleborgs FF i konkurrens med många andra klubbar och det ska bli intressant att följa hennes utveckling framåt på nära håll.