Välkommen Athinna Persson Lundgren!

2023.12.30 | Dam | Emanuel Ragnar

20-åringen har erfarenhet från både spel i Allsvenskan och Champions League.

Foto: Urszula Striner, FC Rosengård

Athinna Persson Lundgren, senast i FC Rosengård, är nästa spelare att förstärka lagbygget inför den allsvenska säsongen. 20-åringen kan spela både som mittback och centralt på mittfältet.

– Jag känner glädje över att allt är klart och jag är taggad på att komma till Vångavallen för att träffa alla i och omkring laget. Jag är förväntansfull över vad vi kan åstadkomma i Allsvenskan och vilket avtryck vi kan sätta mot de bästa lagen i landet. Vi har en spännande och ung trupp som kan överraska under året, säger Athinna Persson Lundgren.

Moderklubben är Husie IF men stora delar av karriären har spenderats i FC Rosengård där den allsvenska debuten skedde under 2021. Under första halvan av 2023 var hon utlånad till KIF Örebro och den gångna säsongen blev det 19 matcher i landets högsta serie. Hon har också spelat i Champions League för FC Rosengård. Gällande att representera svenska ungdomslandslag har hon bland annat spelat F19-EM och det senaste året har hon representerat U23-landslaget.

– Jag är en skicklig passningsspelare som gärna sätter mina medspelare i bra situationer. Jag är också en spelare som jobbar hårt och ser man till hur jag är utanför planen så är jag en person som är väldigt mån om att mina medmänniskor mår bra och utvecklas. Samtidigt ställer jag krav på mina lagkamrater som hjälper oss att ta oss framåt.

Sportchef Johan Bauer är tydlig med att han fått in en spelare som han haft under lupp en längre tid.

– Vi har följt Athinna under många år och när vi var klara för spel i den högsta divisionen var hon en spelare vi verkligen ville få till oss. Från sin centrala position styr hon både spel och sina medspelare. Det ska bli roligt att följa hennes utveckling på Vångavallen till att bli en ännu bättre spelare.