Välkommen Armin Ćulum!

2023.12.15 | Herr | Emanuel Ragnar

Den 20-årige offensiva spelaren förstärker Trelleborgs FF.

Han är född och uppvuxen i Hässleholm och har tagit en utflykt till Eskilstuna, men nu är skåningen tillbaka i rätt landskap. Armin Ćulum har skrivit på ett kontrakt över 2026 med Trelleborgs FF.

– Det känns fantastiskt bra att allt är klart och jag är glad att vara i Trelleborg och i Trelleborgs FF. Det har varit en bra tid i Eskilstuna under mitt första år i elitfotbollen men att vara tillbaka i Skåne och vara närmare familjen är skönt, säger Armin Ćulum som säger att bra samtal med både Salif Camara Jönsson och Stefan Jacobsson gjorde beslutet enkelt att skriva på för TFF.

Moderklubben är som sagt IFK Hässleholm och seniordebuten i seriesammanhang kom under 2021 då han spelade 25 matcher och gjorde fyra mål i Division 2. Säsongen efter det blev det sju mål på 24 matcher och Armin belönades med ett Superettan-kontrakt i AFC Eskilstuna. 2023 spelade han totalt 29 matcher i landets näst högsta serie och stod för fem mål framåt.

– Jag började min fotbollskarriär i IFK Hässleholm och det blev två säsonger i Division 2 innan jag flyttade till Eskilstuna och Superettan. Jag tar med mig erfarenheter från mitt första år i elitfotbollen där den stora skillnaden mot vad jag var van vid tidigare var tempot och att det är bra spelare på varje position.

– Jag är en spelare för de offensiva positionerna som gillar att utmana och använda min teknik och spelförståelse för att lyckas. Flera av mina mål gör jag genom att vika in från kanten så jag hoppas kunna bjuda publiken på Vångavallen på det. Utanför planen är jag en ödmjuk och lugn person, avslutar Armin Ćulum.

Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, är nöjd över att kunna presentera det första nyförvärvet inför nästa säsong.

– Vi har följt Armin under de senaste åren och jag var imponerad av honom redan i IFK Hässleholm. Det är en spelare som kommer passa bra in i Stefans filosofi att spela fotboll och jag ser fram emot att se en spelare som kommer skapa stor oreda för motståndarnas försvar via sin skicklighet med boll i hög fart. Han är 20 år med stor utvecklingspotential så vi är glada över att han är klar för Trelleborgs FF, säger Salif Camara Jönsson.