Ellen Loncar 2023 Trelleborgs FF

Två spelare från college förstärker TFF

2023.05.03 | Dam | Emanuel Ragnar

Evelina Pettersson och Ellen Loncar förstärker Trelleborgs FF där båda två kommer från college-spel i USA.

Ellen Loncar är spelklar direkt och Evelina Pettersson ansluter till Trelleborg i slutet av månaden.

Evelina Pettersson var och tränade med laget i vintras men har under våren spelat i USA. Hon har nu landat i Sverige och är redo att utmana om en plats i laget. Hon är en spelare som kan spela överallt i backlinjen och har tidigare i Sverige representerat FC Rosengård där hon under de senaste säsongerna spelat i deras division 1-lag men moderklubben är Höllvikens GIF (BK Höllviken).

– Jag ser fram emot att ansluta till TFF. Klubben har tydliga visioner, både kortsiktigt och långsiktigt, för båda representationslagen vilket tilltalar mig. Om jag ser till laget så har det i mina ögon en bra balans i form av mycket rutin av elitfotboll samtidigt som det är unga spelare som vill framåt.

Evelina har spelat i den amerikanska college-fotbollen och är tydlig med att det varit en givande miljö där hon utvecklat sin fysik och sina defensiva kvalitéer men nämner också att hon utvecklats mycket utanför planen med allt vad det innebär att bo i ett annat land.

– Som mittback gillar jag att ta fram bollen och bryta linjer. Som ytterback gillar jag att vara delaktig i anfallen och kombinera med mittfältet. Jag kanske inte kan kalla mig tvåfotad, men jag är naturligt högerfotad och har tränat upp min vänsterfot väldigt mycket de senaste åren.

– Elitettan är en tuff serie med en hel del spännande lag men jag har svårt att förutse en klar favorit. Det råder ingen tvekan om att laget inlett serien starkt både prestations- och resultatmässigt. Redan nu har vi visat att vi kan utmana alla lag i serien och denna positiva trend är givetvis något jag vill vara med och bygga vidare på.

Nyförvärv nummer två är Ellen Loncar, även hon från collegespel i USA. Hennes position är mittfältare och i Sverige har även hon tidigare representerat FC Rosengård, LB07, Södra Sandby och moderklubben Veberöds AIF.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Trelleborg och TFF. Det är ett intressant lag med otroligt skickliga spelare och är ett lag med höga ambitioner vilket är precis den miljön jag vill omringas av.

Truppen i Elitettan förstärks ytterligare genom en back och en mittfältare.

Hon kommer senast från spel i Loyola Marymount University där hon pekar på att det var en helt annan typ av fysisk fotboll som spelades, mot den fotboll hon var van vid från Sverige som hon också säger passar henne bättre.

– Jag kommer från ett äventyr i USA där jag verkligen fick utmana mig själv med något nytt, både på och utanför planen. Även om jag genom åren testat på andra positioner är det som mittfältare jag spelat mest. Jag trivs i en offensivare roll där jag kan utnyttja min fart och förmåga att hitta luckor.

Sportchef Johan Bauer har sett sitt lag ha en strålande inledning av Elitettan och är nöjd att kunna förstärka truppen ytterligare.

– Det är en tuff serie som kommer ta mycket på spelarna med tanke på resor och liknande. I Evelina och Ellen får vi in två spelare som vi har koll på sedan tidigare då de representerat klubbar i närområdet och jag är övertygad om att de kommer göra oss ännu bättre. Nu har vi en bred trupp som kommer stå pall för många utmaningar samtidigt som att jag hoppas att samtliga spelare triggas av konkurrensen.