Tuff förlust hemma mot Växjö DFF

2024.05.04 | Dam | Björn Sandberg

Förlust för damerna, trots ett historiskt första mål i Allsvenskan. Matchen mot Växjö DFF slutade 1-2, där gästerna avgjorde i minut 93.

I första halvlek var det mycket Växjö DFF, eller kanske endast. Somea Polozen i TFF-målet, samt virkesträffar höll matchen på 0-0 in i paus.

– Våra första 20 minuter är hönsgård, säger huvudtränare Joakim Felldin på presskonferensen efter matchen och fortsätter;

– Vi hittar inte rätt i vårt försvarsspel, hittar inte rätt i anfallsspelet heller. Passivt och reaktivt. Ingen som riktigt tar ton för att förändra läget vi är i heller.

– Får kanske någon strökontring i mitten av första. Kanske gör att vi kommer in i det lite mer, men fortfarande långt ifrån det vi vill och vad vi kan.

0-0 i paus på ett väldigt behagligt Vångavallen på lördagen. Närmast vindstilla och fina vårtemperaturer, som trots det endast lockade 421 personer.

Till andra genomförde hemmalaget ett byte, där Sofie Rewucha byttes av och in kom Olivia Strid och därmed flyttades Lova Sternfeldt upp ett snäpp i banan.

– Med lite marginal på vår sida så hade vi haft ett friläge i 44e. Hade kunnat gå in paus med ledning. Men, vi vet hela tiden också, vi vet var vi är någonstans och så länge som det är match, så kommer chanser dyka upp, säger Felldin.

Chansen kom, när inhoppande Olivia Strid passade fram till Lova Sternfeldt som, med en måltjuvs precision – satte det allra första målet i Damallsvenskan för Trelleborgs FF.

De 421 på läktarna kändes som flera tusen, när Lova firade målet med lagkompisarna.

Växjö DFF, som tidigare visat att de är starka i slutet av matcherna, skulle dock vända. Från stor glädje till stor besvikelse, när Eva Dessislava Dupuy, gjorde först 1-1 och sen 1-2.

– Vi håller inte ut helt enkelt. Målen som kommer till är bittra, det är inte fantastiska aktioner av motståndarna.

– En tuff match, men någonstans är vi med och tävlar, trots antal avslut mot båda målen.

Hur ser du på matchen jämfört med inledningen av serien annars?

– Det här är inte alls bra, det tycker jag inte, säger Felldin och utvecklar;

– Vi kommer från sista 10-12 in i paus som vi kan klassa som godkänt. En tuff start in i andra, har en period i samband med målet, men som helhet måste vi höja vår prestation.

Första målet i Allsvenskan gjorde Lova Sternfeldt. Förhoppningsvis ett startskott för många fler TFF-mål i Allsvenskan.

– Klart att det är skönt att göra första målet, men nu betyder det ju inte något i sig, när vi går härifrån med noll poäng. Men det är klart att det skönt att få gjort det första, avslutar Joakim Felldin från presskonferensen.

Redan på torsdag, 9 maj, är det match igen för damerna i Allsvenskan. På torsdag kommer AIK på besök, en match som har avspark 15:00.

Köp biljett här.

Båda klubbarna arbetar tillsammans med organisationen Aldrig Ensam och inför matchen på Vångavallen använde de båda lagen uppvärmningströjor för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

Trelleborgs FF – Växjö DFF, 1-2.

1-0 64′ Lova Sternfeldt.

Publik: 421.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 80), Edina Filekovic, Irmeli Jonsson, Viktoria Persson – Athinna Persson Lundgren, Erica Persson Welin – Sofie Rewucha (ut 46), Amanda Olsson (ut 67), Hanna Persson (ut 55) – Linnea Prambrant.

Avbytare:

Ebba Steen, Saga Ollerstam (in 55), Rio Strand, Moa Karlsson, Thelma Persson Welin (in 67), Alice Egnér (in 80), Olivia Strid (in 46).