True Blues sjöng fram damerna till ny seger

2023.06.04 | Dam | Björn Sandberg

Med ett stort bortafölje tog damerna tre nya poäng i Elitettan.

Matchen mot Bromölla slutade 3-1 till TFF – där alla målen kom i första halvlek.

Målen i matchen gjorde Elina Lenir, Alice Egnér och Linnea Prambrant.

– På det stora hela är det en bra bortamatch och en ny trepoängare, säger Joakim Felldin efter matchens slut.

True Blues gav damerna en extra push direkt på Strandängens IP – och var verkligen den tolfte spelaren på söndagen.

– Skitkul med så många på plats, verkligen, både spelarnas mentala påkoppling och att de verkligen trycker på hjälper oss. Vi har ju två mål efter åtta minuter.

– Sen att vi kan få hit en hel supporterbuss, väldigt få förunnat i denna serien. Uppskattas enormt – och hoppas att det fortsätter så.

Virvelvinden och publikfavoriten, Alice Egnér, ordnade en straff redan innan tre minuter var spelade. Straffen satte Elina Lenir säkert och vrålade ut sin glädje mot bortaklacken.

Fem minuter senare gjorde Alice själv mål, efter att hon snappat upp bollen utanför Bromöllas straffområde efter slarv.

Efter den tidiga 2-0 ledningen kom dock hemmalaget in i matchen, fick också till en reducering och var också nära en kvittering – innan Linnea Prambrant gjorde matchens sista mål. Redan i första halvlek.

– Vi har kanske en mittendel av första där vi sänker tempot i eget spel, lite dåliga bolltapp i utsatta lägen – där de dock inte lyckas straffa oss. De har ett inlägg som går i mål, de har ett till inlägg som går i stolpen. Både flax och inte flax i två olika situationer, säger Felldin.

I andra halvlek tryckte hemmalaget på, i ett försök att komma in i matchen ordentligt igen. Dock skapades inte de där riktigt farliga lägena – och till slut kunde TFF kontrollera matchen.

– I starten på andra försöker de ju få tag på ett snabbt mål, det är ju väldigt tydligt – för att få lite vittring i matchen, säger Felldin och fortsätter;

– Mellan minut 45 till 55 eller 60 så tycker jag att de är bättre än vad vi är. Vi lyckas inte med vad vi vill göra, får inte fast bollen på deras planhalva. Förlorar lite mycket dueller och de får tryck.

Det var fruktansvärt varmt i solen på Strandängens IP på söndagen. Det bidrog säkert till att andra halvlek inte var lika händelserik som den första.
Men det skulle bli TFF-seger – med hjälp av True Blues som gav energi de sista minuterna på Strandängen.

– De får kanske inte riktigt de här farliga chanserna, så det ebbar väl ut lite. Nånstans sista 20-25, så tycker jag att vi tar över igen och kontrollerar det.

– Vi har betydligt defensivare balans på laget i andra, men känns som att vi borde vara skickligare i sista tredjedelen. Borde kunnat skapa någon bättre målchans än vad vi gör. Mycket offside-avblåsningar.

I den andra halvlek var där en debutant i Trelleborgs FF, lite mer än 20 minuter fick Ellen Loncar – som gjorde ett piggt inhopp.

– Tar ju alltid tid att komma in i det, men hon gör ett piggt inhopp. Nära att spela fram i något läge, gör även ett gediget defensivt jobb. Jättebra debut, säger Felldin om debutanten.

Matchen slutade i seger 3-1 och firades med de tillresta supportrarna med både sång och dans.

Segern på söndagen är den andra i rad. Förhoppningsvis är alla supportrar på plats i nästa match i Elitettan – som är hemma mot Jitex. Då går vi för en tredje tillsammans.

Något mer att tillägga om matchen mot Bromölla?

– Fy fan vad skönt, avslutar Joakim Felldin med ett stort leende.

IFÖ Bromölla IF – Trelleborgs FF, 1-3.
0-1 3′ Elina Lenir
0-2 8′ Alice Egnér
1-3 23′ Linnea Prambrant
Publik: 230

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid (ut 80) – Ebba Jahnfors, Elina Lenir – Hanna Persson (ut 81), Linnea Prambrant (ut 88), Rio Strand (ut 69) – Alice Egnér (ut 68).

Avbytare:
Erika Nykjaer, Ella Degerstedt (in 80), Viktoria Persson (in 69), Matilda Andersson (in 88), Ellen Loncar (in 68), Johanna Lindblom, Jennifer Lilliehöök (in 81).