träningsredskap gräs

Trelleborgs FF startar flickakademi

2023.10.15 | Dam, Förening, Ungdom/Akademi | Lotta Fjällström

Trelleborgs FF har under ett antal år lagt en solid grund för flick- och damfotboll genom en rad strategiska beslut. Under 2024 flyttar vi ytterligare fram positionerna genom att starta akademiverksamhet för flickor födda 2007-2009. Sedan tidigare driver TFF pojkakademi och nu ska alltså verksamheten utökas till att även omfatta flickor.

”Trelleborgs FF tog ett strategiskt beslut redan under 2015 att fokusera på flick- och damfotboll. Denna satsning har slagit väldigt väl ut och har utmynnat i att vi som förening har 350 aktiva tjejer med mycket god tillväxt i de unga åldersgrupperna”, berättar Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Genom att starta en akademi även för flickor skapar vi ännu bättre möjligheter för våra unga talanger att satsa på en karriär som fotbollsspelare och kanske spela i vårt eget A-lag

Mattias Kronvall, Klubbdirektör
träningsredskap gräs

Martin Biärsjö är idag akademichef med inriktning på pojkverksamheten. Martin ser med stolthet på uppstarten av flickakademin.

Akademin är en plats för unga ambitiösa flickor som vill nå elitfotbollen.

Martin Biärsjö, Akademichef

”Som förening har vi nu ett etablerat lag i elitfotbollen och det blir en tydlig målsättning för oss att försörja dem med spelare från egna led”, berättar Martin Biärsjö. ”Vi har redan erfarenhet från akademiverksamheten för pojk, nu är vi glada och stolta att kunna utöka detta och erbjuda samma möjligheter för flickor. Vi är rejält taggade och sätter fart direkt. Första milstolpen är deltagande i 17 SM redan 2024, så vi har tydliga mål att jobba mot”, avslutar Martin.

Vidare information om provspel och uttagningar kommer under hösten.

Mer information

Har du frågor gällande Trelleborgs FFs akademiverksamhet för flickor är du välkommen att kontakta oss.

Generella frågor gällande satsningen på en flickakademi besvaras av Mattias Kronvall, klubbdirektör.
E-post: mattias.kronvall@tff.m.se Telefon: 0709-188320

Specifika frågor om akademiverksamhetens upplägg eller frågor av mer praktiskt karaktär gällande antagningar och nästa steg besvaras av Martin Biärsjö.
E-post: martin.biarsjo@tff.m.se Telefon: 072-3890717