Trelleborgs FF och IFK Trelleborg inleder samarbete

2023.03.18 | Förening | Lotta Fjällström

Trelleborgs FF och IFK Trelleborg inleder samarbete runt herrspelare

De två Trelleborgsklubbarna har enats om att inleda ett samarbete runt spelare, vilket i korthet går ut på att spelare som har ett kontrakt med någon av klubbarna kan representera två föreningar samtidigt fram till det år de fyller 22.

Trelleborgs FF har sedan tidigare ett liknande avtal med Ariana FC.

– För oss är det värdefullt med samarbeten mellan lokala fotbollsklubbar. Detta är ett sätt att stärka Trelleborgsfotbollen ännu mer.

Salif Camara Jönsson, Sportchef i Trelleborgs FF

Trelleborgs FF och IFK Trelleborg spelar idag i olika divisioner, där TFF verkar i Superettan och IFK i Division 2. Båda klubbarna ser ett värde i samarbetet då det skapar förutsättningarna för de yngre spelarna att få speltid i miljö med seniorer.

– Som fotbollsklubb är vi intresserade av maximal utveckling hos våra kontrakterade spelare. Under perioder kan det gynna den enskilde spelaren att verka i ett annat lag, och just i detta fall är det väldigt praktiskt eftersom laget verkar på samma ort och nyttjar samma faciliteter. Det gör att närheten och kontakten kan bibehållas samtidigt som spelaren har samma förutsättningar i förhållandet till boende och liknande, säger Salif Camara Jönsson som också berömmer IFK Trelleborg för det arbete de gjort med unga spelare.