Tredje raka för herrarna

2023.05.27 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna tog tredje raka segern i Superettan, efter 3-2 hemma mot Västerås SK, där Nicolas Mortensen nickade in segermålet i 88e.

– Det ju otroligt skönt, fantastiskt gjort, säger en glad Stefan Jacobsson efter matchens slut.

Efter den jobbiga starten i Superettan har vinden börjat vända ordentligt. På lördagen kom då tredje raka segern och stor matchhjälte – blev inhoppande Nicolas Mortensen.

– Det jag är mest stolt över idag är hur vi klarar av att förändra matchbilden. Från en första halvlek där vi hade det lite jobbigt med vår egen speluppbyggnad, lite svårt att sortera ut deras wingback.

Matchen skulle sluta i seger, men gästande Västerås SK hade ledningen både en och två gånger. 0-1 kom redan efter 13 minuter spelade, men TFF och Henry Offia kvitterade – precis innan paus.

Precis efter paus tog gästerna dock ledningen igen.

– När vi väl får 1-1 precis innan paus så är det psykologiskt viktigt. Lika tungt kom ju 1-2 då, i uppstarten av andra säger Jacobsson och fortsätter;

– Där tycker jag verkligen att killarna visar vilken tro de har på sig själva, hänger inte med nacken. Väldigt lätt att man tycker synd om sig själv där – men det är ju ingen som tröstar en för det, än så länge iallafall.

Filip Bohman kvitterade matchen efter ett fint inlägg från Felix Hörberg. Målet var Filips sjunde i årets Superetta.

Vid ställningen 2-2 hade gästerna en nick i ribban, men det var en annan nick som skulle avgöra det hela.

På en hörna i 88e minuten nickade inhoppande Nicolas Mortensen in det avgörande målet, assisterad av Haris Brkic. Målet firade han genom att springa längs med hela norra läktaren.

– Vi orkar pusha på bra efter det – och till slut så brottar vi ner Västerås riktigt bra tycker jag. Vi är värda ett segermål till slut tycker jag.

Underläge två gånger i matchen, men båda gångerna kom laget tillbaka – och stod till slut som segrare.

– Vi har tryckt på vissa saker i gruppen. Vad som är viktigt och vad som gör ett lag till slut. Lite såna detaljer som satt sig, men samtidigt är det två raka segrar och det vet man ju om – att får fotbollsspelare och fotbollstränare vinna, ja, då händer det plötsligt saker.

– Det blir en positiv riktning på allting, precis som man kan få en negativ trend, så blir ju allting lite galet. Svårt att säga vad som är facit i det.

– Vi jobbar mycket med en positiv anda. Få alla att förstå att det är deras beslut på planen som gäller. Oavsett om det blir rätt eller fel. Kan inte spelarna känna att våga göra misstag – då vågar vi inte vinna heller.

Tyvärr var det bara 838 personer i publiken, i en match som förtjänade långt mycket mer. En match som innebar tredje raka segern och det mot då serieledande Västerås SK.

– Sättet vi vinner på idag, vi tar över bollinnehavet, skapar chanser utifrån ett eget tänk – det boostar i energi.

– Vi försöker med små steg göra oss bättre rent spelmässigt. Sen är det de mentala aspekterna som spelar stor roll. Det gäller att hålla ihop i vått och torrt, det gäller att inte segla iväg heller. Tre raka segrar, vilket känns fantastiskt skönt för alla inblandade – men det är 21 jäkligt jobbiga matcher kvar.

– Vi njuter lite idag, sen har vi ett härligt derby på onsdag.

Efter nu tre raka segrar tar Trelleborgs FF ett rejält skutt i tabellen. Tre raka segrar där Östersunds SK, Skövde AIK och Västerås SK besegrats.

– Ja, det är bra. Jag gnäller inte om det, säger Stefan Jacobsson med ett skratt och avslutar;

– Det här är ju jätteskönt, lite arbetsro och även om vi fortfarande ligger kvar på undre halvan – så skapar det ju lite arbetsro.

Nästa match I Superettan är redan på onsdag – borta mot Landskrona BoIS.
True Blues anordnar resa till onsdagens match, läs mer här:
https://www.trueblues.nu/post/sk%C3%A5nederbyn-reseinfo-landskrona-och-brom%C3%B6lla

Trelleborgs FF – Västerås SK, 3-2.
1-1 46′ Henry Offia
2-2 54′ Filip Bohman
3-2 88′ Nicolas Mortensen
Publik: 838

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Felix Hörberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson (ut 69) – Fritiof Björkén, Herman Hallberg (ut 83), Markus Björkqvist (ut 75) – Mohammed Saeid (ut 69), Filip Bohman, Henry Offia (ut 84)

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Mattias Andersson (in 75), Nicolas Mortensen (in 83), Liam Olausson (in 69), Haris Brkic (in 69), Othmane Salama (in 84).