Tre poäng hemma mot Brage

2024.06.17 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna tog tre poäng hemma mot IK Brage, på ett soligt Vångavallen.

Matchens enda mål gjorde Hady Saleh Karim, framspelad av Felix Hörberg.

– Naturligtvis jättenöjd med att vi tar tre sköna och jätteviktiga poäng idag, säger en lugn och glad Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

– Vi hakar ju på lite på den övre halvan, det känns väldigt skönt, lägger han till.

De 1124 personerna på Vångavallen på måndagen fick se en riktigt bra match i Superettan. Gästande IK Brage var bäst inledningsvis och tillät inte hemmalaget att låna bollen.

Efter ett tag växte dock TFF-herrarna in i det och var en jämn match, mellan två bra lag.

– Jag tycker att det är en jäkligt bra Superettan-match. Två lag som är bra organiserade, två lag som försöker. Båda lagen jobbar med sina idéer. Kvalitetsmässigt är det en jäkligt bra match, iallafall om man jämför med andra matcher vi spelat, båda lagen.

– Tycker väl att vi är laget som har lite fler målchanser över hela matchen. Framförallt efter IK Brages första 10-15 minuter, när vi knappt får låna bollen.

– Vi kommer in, växer in, tar över matchen lite. Men sen är det en jäkligt jämn fotbollsmatch, om man rent subjektivt tittar på matchen. Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst.

IK Brage hade en boll stenhårt i Andreas Beck Larsens ribba i första halvlek, utöver det så var det en ganska chansfattig match, dock berodde det mest på att det var två bra lag som spelade mot varandra.

När matchen tickade upp till 83 minuter kom avgörandet, efter ett inkast visade Felix Hörberg upp sambatakter på sin högerkant och spelade fram Hady Saleh Karim – 1-0.

Vad tycker du om målet?

– Jättefint mål, jag har varit på Felix lite att det kunde vara kul om han kunde hitta rätt framför backlinjen. Det är sånt vi tittat på, men ett jättefint fotbollsmål – snyggt, säger Jacobsson med ett stort leende.

I slutet hade IK Brage superläge att kvittera, men TFF-herrarna höll tätt, höll ut – och tog tre viktiga poäng.

– Alltid svårt att jämföra matcher, men jag tycker att detta är en jäkligt bra Superetta-match. En väldigt bra prestation från vår sida. Bra, gediget försvarsspel, försöker med bollen, är lugna, får till några kombinationer. Nöjd, det kan man väl säga om dagens match, avslutar Stefan Jacobsson.

Nästa match i Superettan är om en vecka, borta mot Örebro SK. Avspark 19:00.

Annars köper du biljetter till alla våra hemmamatcher här, båda herr och dam

Trelleborgs FF – IK Brage, 1-0.

1-0 83’ Hady Saleh Karim.
Publik: 1124.

Startuppställning:

Andreas Beck Larsen – Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Eren Alievski – Karl Wendt (ut 82), Zander Hyltoft, Hady Saleh Karim – Pierre Dahlin Larsen (ut 82), Filip Bohman (ut 94), Armin Culum (ut 94).

Avbytare:

Melker Ellborg, Emmanuel Godwin (in 82), Ammar Asani (in 94), Johannes Käck (in 94), Loke Mattsson, Othmane Salama (in 82), Hjalmar Fredricson.