Tidigt mål och grym första halvlek när damerna vann genrepet

2023.04.18 | Dam | Emanuel Ragnar

Damerna spelade på lördagen sin sista träningsmatch inför starten i Elitettan nästa helg. Seriekonkurrenterna Ifö Bromölla IF besegrades med 1-0.

Matchens enda mål gjorde Hanna Persson, redan efter sju minuter spelade, läckert framspelad av Alice Egnér. Efter matchen sjöngs det segersång för fulla halsar inifrån Vångavallen.

– Vi bygger rutiner på allting. Förhoppningsvis starten på en av många i rad, säger Joakim Felldin med ett leende.

– En väldigt bra första halvlek. Tycker vi lyckas väldigt bra med att få fast dem i deras speluppbyggnad. Vinner bollen högt, vi är bra när vi blir förbispelade, tar oss ner och växer därifrån. Vi håller ihop laget väldigt bra.

– Vi är varierade i anfallsspelet, där vi kan vara långa in bakom – och även bitvis gå igenom, även om de är många centralt.

Matchens enda mål gjorde då Hanna Persson, detta efter att hon prickat in ett hårt inspel från höger signerat virvelvinden Alice Egnér.

I första halvlek var där egentligen bara ett lag på banan och förutom det tidiga 1-0-målet, så hade hemmalaget bud på fler.

– Väldigt bra första halvlek, jättenöjd med den, säger Felldin.

Andra halvlek sedan, var inte lika bra, eller kanske för den delen jämnare. Men gästande Bromölla hade svårt att få till någon riktigt bra målchans. Det dröjde långt in i matchen innan gästerna fick till något vettigt, men inte heller då var det jättenära.

Matchen slutade 1-0 till Trelleborgs FF.

– Vi kommer inte riktigt upp i den nivå i andra som vi vill. Lite statiskt utan boll, lite för långa i laget i försvaret. Samtidigt så tycker jag att det finns en godkänd nivå när vi inte är tillräckligt bra. Det är inte bottenlöst iallafall – som i vissa andra fall under försäsongen.

– Högstanivån höjs och är väldigt bra, lägstanivån höjs också. Det är väldigt skönt att hålla nollan i matchen också.

Var det skönt att vinna mot en framtida motståndare i serien?
– Ja, men såklart, det är första laget i serien vi möter på försäsongen. Så att få med sig att kunna göra fler mål än dem, det är jätteskönt att ha med sig, säger Felldin.

– Det kan man verkligen ta med sig långt in och över hela seriens gång.

Är ni redo för seriepremiär?
– Jo, men absolut, det är vi. Men vi säger hela tiden att vi ska göra vår bästa match i omgång 26. Vi har blivit bättre för varje träning och för varje match. Nu har vi tre raka nollor bakåt också. Så, det är bara att fortsätta, nästa prestation ska alltid vara bättre än den förra.

”Vi har blivit bättre för varje träning och för varje match. Nu har vi tre raka nollor bakåt också.”

Joakim Felldin

– En utvecklingskurva som stigit uppåt hela tiden, vilket är som förväntat någonstans. Vi vet om att det varit många nya, delvis nytt arbetssätt, vi har letat lite efter identitet och anpassat rollerna. För varje gång man ser dem och de hör min röst så blir vi lite klokare. En stigande kurva – och den hoppas vi ska fortsätta så länge som möjligt såklart, avslutar Joakim Felldin.

Om en vecka, den 1 april, är det så premiär i Elitettan – borta mot AIK på Skytteholms IP.

Startuppställning:
Jennifer Wandt, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Hanna Persson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Elina Lenir.

Avbytare:
Emma Svensson, Emelie Nilsson, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Johanna Lindblom, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrandt.