Tidigt baklängesmål när herrarna föll i premiären

2023.04.19 | Herr | Emanuel Ragnar

Det var perfekta förutsättningar för en fin premiär i Superettan på söndagen hemma mot Gefle IF, med strålande sol och vårliga temperaturer i luften.
Men ett tidigt baklängesmål, redan efter 3 minuter, gjorde så att premiären slutade i förlust.

– Känslan är att vi bara spelar halva matchen så som vi tänkt och förberett för, säger Per-Ola Ljung direkt efter matchens slut.

– En typ utav försiktighet i första halvlek. Kanske premiärnerver, premiärer är speciella oavsett, men det känns som en konstig grej.

– Den här försiktigheten gjorde att vi var lite för långsamma i vårt passningsspel, lite för mesiga i position – vi hade kunnat ta högre positioner från början och fått ner dem där vi ville ha dem. Det gjorde vi sen i andra halvlek.

1053 personer hade letat sig till Vångavallen på söndagseftermiddagen. Många som hade satt sig på norra läktaren, där solen värmde som mest, men det var nog en del som inte hade hunnit sätta sig tillrätta innan matchens enda mål kom.

Efter ett inspel från höger gick bollen via Mattias Andersson i TFF, samt Gefle IFs Anton Lundin. 0-1 i matchminut 3 stod sig hela matchen ut.

– Själva målet är ju en jädra historia. Mattias får en smäll, men han är en jäkla fighter och reser sig upp för att hjälpa, men då kommer det en touch på honom. Stor tillfällighet, säger Ljung om själva målet.

Första halvlek och sedan själva matchen slutade 0-1. I andra halvlek var hemmalaget TFF bättre, men lyckades aldrig få in bollen i nät.

– Det som hör första halvlek mest till är ju duellspelet. Vi får mycket stryk, förlorar otroligt mycket dueller – över hela planen.

– Det går ju inte att spela på det sättet, utan man måste ju bita ifrån bättre. Vi hade det som en punkt inför matchen, men lyckades inte i första, dock bättre i andra.

– Jag hade ju tänkt att vi skulle spela som vi gjorde i andra halvlek – hela matchen. Då hade vi säkert fått möjlighet att få ett bättre resultat med oss.

Bästa läget att först och främst kvittera matchen, det hade nog ändå Mohammed Saeid. Efter att hemmalaget spelat ut ordentligt fick Saeid bollen framför mål – men avslutet gick över.

– Vi skapar chanser, vi har ett antal skott. Man vill ju alltid ha mer – men där är tillräckligt mycket för att få till ett mål. Precisionen svek där. Spelet, eller upprinnelsen till mål, som jag är mest nöjd med var den stora chans som Mohammed Saeid får.

– Det var väl den största chansen där var. Ett kryss hade vi kunnat ha, tycker jag.

Första matchen i Superettan 2023 slutade i förlust 0-1, nästa match är på Annandag Påsk – borta mot Östers IF.

– Vi är missnöjda och besvikna på första halvlek, slutresultatet. Nöjda med att laget kan resa sig, hitta tillbaka och spela så som vi vill, andra halvlek är definitivt godkänt, förutom att vi inte får in bollen i nät. En matchbild och tanke vi hade planterat – som vi tyvärr inte fick tag i från början, avsluta Per-Ola Ljung.

Lukas Minter Wettergren, som blev inbytt i matchminut 85 – tvingades kliva av igen i minut 91. Detta efter att han skallat ihop med en motståndare, men det är ingen fara med honom.

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Felix Hörberg, Tobias Karlsson, Mattias Andersson, Bödvar Bödvarsson – Herman Hallberg (ut 69), Haris Brkic – Mohammed Saeid, Liam Olausson (ut 85), Henry Offia – Filip Bohman.

Avbytare:
Andreas Larsen, Abel Ogwuche (in 91), Lukas Winter Wettergren (in 85) (ut 91), Mouhammed-Ali Dhaini, Othmane Salama, Markus Björkqvist, Morris Skog.