Tack för allt, Haris Brkic!

2024.02.21 | Herr | Emanuel Ragnar

Från pojklag till a-lag, nu flyttar trelleborgaren till Norge.

Som tidigare meddelats har Haris Brkic inte tränat med laget då det pågått förhandlingar med intresserade klubbar. Nu är det klart att Trelleborgs FF säljer mittfältaren till den norska klubben Sandnes Ulf.

– Jag är spänd inför den nya utmaningen med spel i ett annat land men jag kan inte nog tacka min moderklubb Trelleborgs FF. Det var här jag tog mina första steg på fotbollsplanen och både klubben och staden har en stor plats i mitt hjärta, säger Haris Brkic.

Haris Brkic har spelat fotboll i Trelleborgs FF i hela sitt liv, från de yngsta pojklagen genom akademin och upp i a-laget.

– Jag ser fram emot att få flytta och komma till en ny klubb och land med nya intryck och bli en bättre fotbollsspelare och utvecklas som människa. Trelleborg, TFF och Vångavallen kommer alltid vara mitt hem och jag vill rikta ett stort tack till alla ledare, lagkamrater och supportrar som följt mig genom åren. Det här är inget avsked, för vi ses igen, avslutar Haris Brkic.

Sportchef Salif Camara Jönsson är nöjd över försäljningen och känner samtidigt en glädje för Haris Brkic skull.

– Det har inte varit någon hemlighet att det pågått diskussioner med olika klubbar gällande en övergång för Haris. Vi är glada att ha kommit i mål med processen.

– Haris har varit öppen med att han vill testa sina vingar i ny miljö och som klubb är det extra roligt när en egen produkt säljs vidare. Det är dessutom en viktig morot för våra kommande egna talanger. Vi önskar Haris all lycka framåt i karriären och säger stort tack för det han gjort i Trelleborgs FF, avslutar Salif Camara Jönsson.

Haris Brkic har spelat totalt 171 matcher i TFF-tröjan och gjorde debut i Allsvenskan 2018. Därefter har han spelat 122 matcher i Superettan och gjort 17 mål samt 13 assist.