Sök till Pilevallskolans fotbollsprofil

2023.09.12 | Förening, Ungdom/Akademi | Emanuel Ragnar

Ska du börja i årskurs 7 och vill utveckla dig, både som person och fotbollsspelare?

Då ska du anmäla dig till fotbollsprofilen på Pilevallskolan! Vi erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Elever som ska börja i årskurs 7 nästkommande läsår kan söka till fotbollsprofilen på Pilevallskolan. Utbildningen, som är öppen för alla som ska börja årskurs 7 nästkommande läsår, har plats för totalt 25 elever. Satsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och Trelleborgs FF.

Hur blir jag antagen till fotbollsprofilen på Pilevallskolan?

Antagning till fotbollsprofilen på Pilevallskolan sker genom ansökan och färdighetsprov under årets första kvartal. Färdighetsproven används som grund för antagning och urval till fotbollsprofilen. Bedömningen av färdighetsproven grundar sig på din fotbollskunskap avseende:

• Teknik

• Spelförståelse

• Fysik

Ansökan och antagning

Ansökan till fotbollsprofilen läsåret 2024/2025 är öppen 11 september – 22 oktober 2023.

Vårdnadshavare ansöker om plats för sitt barn på Pilevallskolans fotbollsprofil via Trelleborgs kommuns webblösning för förskola, grundskola och fritidshem.

Ansökan görs via Schoolsoft.

Frågor om utbildningen

Om du är intresserad av att söka till fotbollsprofilen är du välkommen på en informationsträff tisdagen den 17 oktober klockan 18.00-19.00 i matsalen på Pilevallskolan. Du kan även kontakta biträdande rektor via telefonnummer 0410-73 44 97.

Uttagning till platserna

Uttagningen till platserna sker genom provträning den 2 november, klockan 15-17.00 och den 8 november, klockan 13.30-15.30 på D-planen på Vångavallen. Tänk på att anpassa kläder efter väder och att du har med dig ett enklare mellanmål samt dricka. Tänk också på att ta ledigt från skolan dessa dagar.

Efter de två träningstillfällena sker en första uttagning och därefter en sista provträning den 23 november klockan 13.30-15.30 på samma plats.

Det kommer inte att finnas någon möjlighet för vårdnadshavare att titta på uttagningen. Däremot bjuds det på kaffe i anslutning till TFF:s kontor medan man väntar.