Mattias Andersson 2023 försäsong

Sen vändning när herrarna vann mot Lunds BK

2023.04.14 | Herr | Emanuel Ragnar

Herrarna spelade sin nästa sista träningsmatch på lördagen – borta mot Lunds BK.

På Klostergårdens IP så ledde länge Lunds BK, men efter en sen vändning via Mattias Andersson och Henry Offia – vann till slut Trelleborgs FF.

– Det positiva är resultatet, så kan man säga. Positivt, men samtidigt är resultatet underordnat prestationen i betydelse, säger Per-Ola Ljung efter matchens slut.

– Vi sliter med grundläggande saker som bollbehandling och passningsspel, vi gör det svårt för oss.

Efter en helt okej start så tog hemmalaget över och tog också ledningen.

I 27e minuten kom en Lund-spelare djupt ner i TFFs straffområde – pass snett inåt bakåt och bollen touchade så att Kasper Kristensen ställdes.

Förutom målet så var faktiskt Lunds BK det bättre laget, först under första halvlek – men också stora delar av matchen.

– Där är väl några korta positiva saker i första halvlek, i vårt presspel. Men efter ett tag planade det ut liksom och under en lång period är det för spretigt – prestationen är för svag.

– De större bitarna, i hur laget formeras med mera, det tar jag ansvar för fullt ut. Men där är så mycket tekniska fel så det landar på individer också.

Andra halvlek började egentligen som första avslutades, där Lunds BK var bättre.

En sen vändning räddade matchen

Men matchen skulle då vändas, först var det inhoppande Mattias Andersson, som helt ren fick ostört nicka in kvittering – i 84e matchminuten.

En liten stund senare stod samme Andersson för en brytning, passade sen vidare till Mohammed Saeid som förlängde till Lukas Minter Wettergren.

Han i sin tur skickade fram bollen till en fri Henry Offia och 1-2.

– Mattias Andersson gör ett jättefint inhopp och han har jobbat på bra efter skadan. Tobias Karlsson fick testa på en ny position i ytterback och gör det bra. Kasper Kristensen ser fin ut i målet – som vi känner igen från tidigare, säger Ljung.

Efter de fina matcherna mot Kalmar FF och Helsingborgs IF i Svenska Cupen så har det blivit endast 1-0 mot Onsala BK – och på lördagen en sen vändning mot Lunds BK.

– Har inget rakt svar hur det blir så här, men många små saker. Förut var vi färre spelare, de fick spela ihop sig – nu har fler kommit tillbaka, men inte spelat tillsammans särskilt mycket.

”Det är fortfarande så att när vi gör det vi är bäst på så är vi riktigt bra, det har vi sett mot bland annat mot Helsingborgs IF och Kalmar FF. Men när vi halkar ifrån vårt spår då är vi inte tillräckligt bra – och så var det under långa stunder idag.”

Per-Ola Ljung, huvudtränare

– Det är bara att gratulera Lunds BK till en väl genomförd match, de var bra och vi ska inte ta något från dem.

Nu återstår det faktiskt bara en match innan premiären mot Gefle IF i Superettan. På torsdag är det genrep mot danska Bröndby IF.

– Nu har vi iallafall spelat en match till, förhoppningsvis var detta sista konstgräsmatchen på ett tag. Vi går på gräs imorgon redan. Sen är det fortsätta jobba mot genrepet först av allt, avslutar Per-Ola Ljung.

Inför matchen hölls en tyst minut för den unge fotbollsspelare i Trelleborg som oerhört tragiskt gick bort i veckan efter en match. Matchen spelades med svarta sorgband.

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen, Mikko Viitikko, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic.

Avbytare:
Andreas Larsen, Mattias Andersson, Lukas Winter Wettergren, Liam Rosvall, Othmane Salama, Alexander Baraslievski, Karl Wendt.