Segern blåste bort mot Örebro

2023.08.07 | Herr | Björn Sandberg

På matchens sista spark tappade herrarna segern till kryss, hemma mot Örebro SK.

Efter två mål av Haris Brkic i första halvlek såg det länge ut att bli seger hemma på Vångavallen.
Men efter en reducering och sedan rött kort, kvitterade gästande Örebro SK på matchens sista spark. En hörna som gick rakt i mål.

– Jäkligt missnöjd, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Stormen Hans, som legat över i princip hela Sverige de senaste dagarna, ställde till rejält med oreda inför matchen.

Länge var det oklart om matchen ens kunde spelas på grund av allt regn som fallit. Men efter fantastiskt jobb av Vångavallens planskötare blev det match, även om det fortsatt regnade – men framförallt blåste.

– Det är inte lättspelat därute, det är det inte. Blir enklare att få tryck mot motståndarnas mål i den medvinden som råder, jäkligt svår att ta sig ur den motvinden också.

– Det är nog mer de yttre omständigheterna som styr matchen, än att lagen som klarar av det. En ganska kontrollerad första halvlek av oss, med två mål, varav ett är en bjudning.

Efter 19 minuter tog hemmalaget ledningen genom Haris Brkic, efter att han pangat upp bollen i nättaket. Målet firade han genom att glida på den blöta gräsmattan bort mot True Blues.

Några minuter innan paus utökade Haris Brkic och Trelleborgs FF ledningen till 2-0 efter en rejäl bjudning av ÖSK-försvaret.

I andra halvlek sen så hade ÖSK-arna vinden i ryggen och reducerade tidigt, efter att Kalle Holmberg klackat in bollen från nära håll.

Haris Brkic, som gjorde två mål på måndagskvällen, lyckades sedan dra på sig sitt andra gula kort – med mindre än 10 minuter kvar av matchen.

Med en man mindre kämpade TFF, dels mot motvinden, dels mot motståndarna. På matchens sista spark skruvade Kevin Walker in kvitteringen – i den 96e minuten.

– Jag tycker att våra mål också är bjudningar, säger Jacobsson om målen och fortsätter;

– Även om Kevin Walkers hörna är bra slagen – så är det dåligt att släppa till hörnan i det läget. Man är bara missnöjd när två poäng blåser iväg, i ett skede av serien också där den är så fruktansvärt jämn.

– Man åker hiss varenda gång man tar poäng – och tappar poäng. Det är bara en jobbig känsla.

Måndagens match mellan Trelleborgs FF och Örebro SK slutade oavgjort, 2-2.

Stort tack till alla er som kom till Vångavallen och trotsade vädret.

– På det stora hela är det egentligen en ganska jämn match. Där båda lagen brottas med att få till det där lilla extra. Det är bara att kämpa på till nästa match, avslutar Stefan Jacobsson.

Nästa match i Superettan är borta mot GIF Sundsvall, på söndag 15:00.

Trelleborgs FF – Örebro SK, 2-2.

1-0 19′ Haris Brkic
2-0 43′ Haris Brkic

Publik: 716

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg (ut 76), Mattias Andersson, Abel Ogwuche, Bödvar Bödvarsson – Haris Brkic (utv 81), Herman Hallberg, Markus Björkqvist (ut 94) – Fritiof Björkén, Nicolas Mortensen (ut 64), Henry Offia (ut 76).

Avbytare:
Andras Larsen, Mohammed Saeid (in 94), Liam Olausson (ut 76), Emmanuel Godwin, Jesper Dickman, Filip Bohman (in 64), Mouhammed-Ali Dhaini (in 76)