Seger för damerna i tidigt toppmöte

2023.05.06 | Dam | Emanuel Ragnar

Damerna segrade i tidigt toppmöte mot Linköpings FK. Matchen slutade 2-1, där Elina Lenir gjorde 1-0 i första halvlek – och Johanna Lindblom satte avgörande 2-1 i den andra.

Text: Björn Sandberg

– Fan vad skönt, det är den spontana känslan, säger huvudtränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut.

Det var en väldigt hård vind på Vångavallen på lördagseftermiddagen när då Lidköpings FK gästade. En vind som såklart ställde till det för båda lagen, där TFF hade den rakt i ansiktet i första halvlek.

– Man kan krasst konstatera som första att det är en svår gräsmatta, en svår vind att bemästra för båda lagen. Det upplevs enklare att spela i motvinden, känns det som.

– Man var lite mer skärpt då, men, nu ska vi inte prata om vinden för det är lika för båda lagen.

Det var ju annars ett tidigt toppmöte, mellan två obesegrade lag. Efter dagens match hade Lidköpings FKs nolla i förlustkolumnen blivit till en etta.

Med 10 minuter kvar av första halvlek gjorde Elina Lenir 1-0 på nick, efter en frispark från Edina Filekovic. Glädjen blev dock kortvarig, då gästerna kvitterade ganska snabbt efter ett skott utifrån – otagbart för Jennifer Wandt i TFF-målet.

– Jag tycker att vi i första halvlek skapar tillräckligt mycket för att göra minst ett mål, säger Felldin om första halvlek.

I andra halvlek avgjorde Trelleborgs FF och Johanna Linblom matchen. Johanna, med första matchen från start, knäade in ett inlägg från Alice Egnér efter en timmes spel.

I slutet av matchen fick gästerna till en tung och ordentlig forcering, med bland annat ett skott i ribban – men TFF höll undan och vann matchen. De tre poängen firades med True Blues och publiken.

– Tycker vi håller undan generellt sett väldigt bra. De trycker på i slutet när de har vittring, inte så konstigt kanske. Det är inte felfritt idag, men vi visar upp att vi kan bemästra stå lågt och spela mot en forcering. Man kommer inte ifrån att vi har en sådan bra målvakt, som vi har, säger Felldin.

– Inte menat att bli så låga i andra, sen blir det ju så i takt att de får vittring och vi kommer inte upp och får organiserat anfallsspel. Det blir naturligt att vi inte klarar av att vara höga, så då måste vi justera balansen så att vi blir mer defensiva – annars hade det blivit helt ihåligt.

– Vi lyckas ju döda en del tid, kommer väl till någon målchans, men ja, skönt – jätteskönt med tre poäng.

Tre poäng för damerna, som då fortsatt också är obesegrade efter fem omgångar i Elitettan som nykomlingar.

– Vi ska bli bättre än senaste gången vi var på planen. Även om det är träning, match eller deras individuella gymschema, eller vad det nu är. Kan vi vara såhär bra redan nu, så kan det ju bli extremt spännande senare om vi fortsätter vår utveckling.

– Det är ju vår kontinuitet i träning som gör att vi blir bättre så pass snabbt också. På så pass många olika saker, vi bemästrar många delar av spelet. Det är det som är skönt. Oavsett motstånd så är vi tillräckligt starka för att anpassa oss, men ändå behålla vår egen identitet, avslutar Joakim Felldin.

Nästa match är om en vecka och då blir det långresa, nämligen Umeå IK på bortaplan.

Stort tack till er som heja fram damerna till tre poäng hemma på Vångavallen!

Trelleborgs FF – Lidköpings FK 2-1
1-0 36’ Elina Lenir
2-1 60’ Johanna Lindblom

Publik: 234

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic – Ebba Jahnfors, Elina Lenir – Alice Egnér (ut 64), Johanna Lindblom (ut 64), Hanna Persson (ut 84) – Linnea Prambrant (ut 72).

Avbytare:
Erika Nykjaer, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt (in 84), Rio Strand (in 64), Viktoria Persson, Matilda Andersson (in 72), Tilde Olsson (in 64).