Seger borta mot Sundsvalls DFF i Elitettan

2023.04.29 | Dam | Emanuel Ragnar

Damerna är fortsatt obesegrade i Elitettan – tog härlig trepoängare borta mot Sundsvall.

Text: Björn Sandberg

I omgång fyra av Elitettan gästade damerna Sundvalls DFF och NP3 Arena. Inför matchen var Trelleborgs FF obesegrade som nykomlingar i Elitettan. Något som också skulle hålla i sig efter lördagens match. Matchen slutade i seger 2-1.

– Bra och gedigen genomförd match, säger Joakim Felldin efter matchens slut.

– Det är alltid svårt att åka så här långt och sen prestera på det. Men vi gör det bra och en bra dag på jobbet, härligt.

De, för dagen, röda TFF-damerna var bättre i början av matchen – utan att för den delen skapa de där riktigt vassa chanserna.

Först i matchminut 16 blev det hyfsat farligt, då Elina Lenir hade en nick som touchade överliggaren. Hon skulle senare få nicka bollen innanför målramen.

Sen hade Hanna Persson ett farligt skottläge, som mycket väl hade kunnat resultera i något mer än hörna.

Trelleborgs FF skapade också flera hörnor i första halvlek och precis som mot IK Rössö senast var det Edina Filekovic som var hörnläggare.

På den femte hörnan smällde det – då en överlång sådan nådde då Elina Lenir, som enkelt nickade in 1-0 till gästerna.

– Där är vissa saker som vi måste göra mer konsekvent i vårt spel, vissa saker som kan bli bättre. Men från minut 30-35 till minut 70 går vi från bra till fullständigt överlägsna, säger Felldin.

”Från minut 30-35 till minut 70 går vi från bra till fullständigt överlägsna”

Joakim Felldin

– Lagen är ju antagonister rakt av i spelstil, idag var vi bäst på vår grej, även om de kanske gick högre än vad vi trodde att de skulle göra – men det löste vi ändå.

I andra halvlek tog då gästande över mer och mer, till och med helt och hållet. Hemmalaget hade det svårt mot nykomlingarna från Trelleborg.

Linnea Prambrant ökade också på ledningen till 2-0 i matchminut 65 – fullt rättvist.

– Det är ju en styrka i sig att kunna göra mål på olika sätt – och inte bara genom fasta situationer. Men sen efter det så måste vi punktera matchen helt. Vi har väl till och med ett friläge.

Tio minuter efter Linneas 2-0-mål reducerade Sundsvall matchen, när Molly Wiklander drog till med skott utifrån, som smet in bakom Jennifer Wandt. Molly som faktiskt gjort alla Sundsvalls mål hittills under säsongen, men målet var lite av en blixt från klar himmel.

– Utan att ha sett målet i repris så känns det som att det är en bra prestation från henne, mer än att det är vi. En bra aktion och bra skott som smiter förbi Jennifer i målet, säger Joakim Felldin om Sundsvalls mål.

Närmare än reducering kom aldrig Sundsvalls DFF, utan Trelleborgs FF tog med sig tre poäng hem till Vångavallen.

Om exakt en vecka är det ny härlig match i Elitettan och då är det hemma mot Lidköpings FK, avspark 15:00.

– Nästa helg blir det topplag, men det är bara kul. Med ett bra stöd och mycket folk hemma på Vångavallen, då kan precis allt hända, avslutar Joakim Felldin.

Sundsvalls DFF – Trelleborgs FF 1-2
0-1 45’ Elina Lenir
0-2 66’ Linnea Prambrant
Publik: 93

Startelva:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Elina Lenir – Rio Strand (ut 58), Linnea Prambrant (ut 71), Hanna Persson (ut 90) – Tilde Olsson (ut 58).

Avbytare:
Emma Svensson, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt (in 71), Matilda Andersson, Alice Egner (in 58), Johanna Lindblom (in 58), Jennifer Lilliehöök (in 90).