Rio Strand förlänger sitt kontrakt

2023.12.22 | Dam | Emanuel Ragnar

20-åringen fortsätter i Trelleborgs FF.

Den offensiva spelaren Rio Strand kom till Trelleborgs FF sommaren 2022 och har varit med och tagit upp klubben till både Elitettan och Allsvenskan. Nu är det klart att hon fortsätter i TFF genom att ha skrivit på ett nytt kontrakt.

– Att få spela allsvensk fotboll har alltid varit en dröm och att få göra det med Trelleborgs FF känns fantastiskt, säger Rio Strand som spelade 25 matcher den gångna säsongen och gjorde sex mål.

– Jag hade ett bra år där jag fick vara skadefri och utvecklas mycket både individuellt och tillsammans med laget. Vi hade en tydlig plan inför och under säsongen och Joakim (Felldin) gav mig mycket speltid att utvecklas genom. Tillsammans gjorde vi en laginsats som tog oss till Allsvenskan och det är klart att det varit ett otroligt roligt år.

Totalt har Rio Strand spelat 38 seriematcher för klubben och på dessa gjort åtta mål. Nu väntar allsvenskt spel i den blå tröjan.

– Jag ser fram emot att fortsätta min resa tillsammans med klubben och mina lagkamrater. Jag hoppas att kunna fortsätta utvecklas och ta lika stora steg i Allsvenskan som jag gjorde i Elitettan, säger Rio Strand.

I och med Rio Strands underskrift lägger sportchef Johan Bauer ytterligare en bit i det allsvenska pusslet.

– Vi är glada över att Rio förlänger sitt kontrakt med ytterligare ett år. Hon har tagit stora steg i sin utveckling under sin tid i Trelleborgs FF och det ska bli spännande att följa den fortsättningen nästa år. Hon är viktig för oss i och med sin arbetskapacitet blandat med både teknik och fart.