Oavgjort i derbyt mot BoIS

2023.05.31 | Herr | Björn Sandberg

Onsdagens skånederby, borta mot Landskrona BoIS, slutade oavgjort – 1-1.

Haris Brkic ledningsmål stod sig länge, men matchen kvitterades i den 87e matchminuten. Efter tre raka segrar kom årets första kryss.

– Det är ju alltid bittert när det blir en sådan avslutning, säger Stefan Jacobsson från Landskrona IP.

– Samtidigt har vi ju haft två raka vinster, på ungefär samma matchklocka. Men det är ju alltid bittert, när det är så nära – och framförallt när killarna jobbar så kopiöst.

– Tycker att försvarsspelet såg väldigt bra ut, mot ett spelskickligt Landskrona. Jag kan inte på något sätt säga att det är orättvist.

Det var många Trelleborgare som hade tagit sig till Landskrona IP på onsdagskvällen, för att stötta herrarna.

En busslast, samt säkert många fler som tagit sig dit på egen hand. De, tillsammans med övriga publiken, fick se ett hemmalag som intensivt tryckte på första halvtimmen mot bortamålet.

Men istället för hemmamål nickade Haris Brkic in 0-1 – efter ett fint inlägg av Felix Hörberg. 0-1 stod sig halvleken ut och sen långt in i den andra.

– Vi får slita något enormt på planen sen, men det gör killarna med bravur. Oerhört stolt över dem att de hanterar det på ett bra sätt, säger Jacobsson.

– De får ju en välförtjänt kvittering sen – men det är alltid surt när det blir sent. Vi har ju några i ribban som studsar, men totalt sett så är det väl Landskrona som håller i taktpinnen.

0-1 stod sig som sagt länge, till och med så att TFF hade kunnat utöka, med lite bättre skärpa.

Hemmalaget tryckte på och i slutet gick gästerna ner på fembackslinje.

Men, till slut kom kvitteringen, genom Kofi Fosuhene Asare.

– Det kändes relativt kontrollerat, fast att de tryckte på enormt. Sen är målet halvpassivt, men det blir ju så till slut. Eftersom de flyttade bollen så mycket, så måste vi också flytta oss – till slut så kanske man inte klarar av att täppa till luckan som uppstår, säger Jacobsson och fortsätter;

– Han gör ju det bra, smäller till på ett. Det är en bra prestation av Asare.

Efter tre raka segrar, mot Östersunds SK, Skövde AIK och Västerås SK – blev det alltså oavgjort borta mot Landskrona BoIS på onsdagen.

Redan på måndag är det match igen – och då är det hemma mot IK Brage.

– Vi får deppa lite för den här poängförlusten – och ta nya tag mot IK Brage, avslutar Stefan Jacobsson.

Stort, stort tack till alla er som tog er till Landskrona IP på onsdagen, förhoppningsvis ses vi på måndag igen – hemma på Vångavallen.

Landskrona BoIS – Trelleborgs FF, 1-1.
0-1 39′ Haris Brkic.
Publik: 2452

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Markus Björkqvist (ut 77), Herman Hallberg, Haris Brkic (ut 76) – Fritiof Björkén, Filip Bohman (ut 86), Henry Offia (ut 77).

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Johan Stenmark, Nicolas Mortensen (in 76), Mohammed Saeid (in 77), Liam Olausson (in 77), Lukas Minter Wettergren (in 86).