Nicolas Mortensen lämnar Trelleborgs FF

2024.06.11 | Herr | Lotta Fjällström

Anfallaren gjorde 19 mål på 52 seriematcher i den blå tröjan.

Nicolas Mortensen och Trelleborgs FF går skilda vägar. Efter 2,5 år i klubben står det nu klart att det inte blir något vidare spel i TFFs tröja.

Sportchef Salif Camara Jönsson förklarar:

”Säsongen 2024 har tyvärr inte sett så som någon av oss tänkt och hoppats. Försäsongen inleddes med frånvaro och följdes sedan av en avstängning i de inledande matcherna, vilket naturligt lett till att vi inte sett Nicolas så mycket på plan som vi önskat. Nicolas i sin tur har varit öppen med att han vill ha mer speltid för att finna det intressant att vara kvar i Trelleborgs FF”        

Nicolas kom till Trelleborgs FF från Östers IF inför säsongen 2022 och har med sitt farliga huvud i straffområdet  bidragit till många poäng för laget. Några mer mål blir det dock inte då parterna enats om att bryta kontraktet efter en tids diskussioner.

Salif Camara Jönsson fortsätter:

”En grundläggande förutsättning i alla team är att de som ingår i teamet faktiskt vill vara där och visar fullt fokus på sin uppgift. Om inte måste någon förändring ske, och det är det vi ser nu. Vi hade gärna sett att kontraktet fullföljdes men vi tror att detta blir den bästa lösningen för bägge parter. Vi är tacksamma för de säsonger Nicolas spelat med oss och vi önskar honom såklart all lycka i kommande utmaningar.”

Nuvarande kontrakt stäckte sig ursprungligen över säsongen 2024.