mikko viitikko Trelleborgs FF

Mikko Viitikko lånas ut till FC Lahti

2023.11.20 | Herr | Emanuel Ragnar

Mittbacken lånas ut över 2024 till den finländska klubben.

Mikko Viitikko kom till Trelleborgs FF inför säsongen 2022 och har spelat 28 Superettan-matcher för klubben. Han anslöt från FC Lahti, samma klubb som han nu lånas ut till. Lånet sträcker sig över 2024.

– Jag är tacksam över att Trelleborgs FF gav mig möjligheten att leva min dröm som fotbollsspelare och jag har trivts väldigt bra i staden där också vårt andra barn fötts under tiden här, säger Mikko Viitikko.

– Samtidigt är det ingen hemlighet att det också varit en berg- och dalbana med livet på planen men åren tillsammans med mina lagkamrater har gett mig många fina minnen och erfarenheter som jag inte vill byta ut mot någonting. Jag vill också rikta stort tack till alla som jobbar runt om i klubben och så även till supportrarna, säger Mikko Viitikko.

mikko viitikko Trelleborgs FF

– Mikko har ett tufft år bakom sig och en lösning med utlåning till välbekant miljö kommer göra gott för honom. Speltid är alltid viktigt för spelarna och förhoppningsvis är det något han kommer få mycket av i Lahti, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.