Målrikt när damerna mötte Halmia

2023.07.31 | Dam | Björn Sandberg

Seger i träningsmatchen som slutade 6-3, med sex olika målskyttar.

– Ömsom vin, ömsom vatten, beskriver Joakim Felldin matchen efteråt och fortsätter;

– Finns delar av spelet där vi är fullständigt överlägsna, framförallt anfallsspelet. Men där finns också delar som jag undrar vad vi håller på med, sen tycker jag att vårt försvarsspel över 90 minuter inte är godkänt. Det är mina första tankar.

Damerna gör sig redo för återstarten av Elitettan och träningsspelade mot IS Halmia på måndagskvällen. Ett IS Halmia som ligger trea i Division 1 Södra, på samma poäng som IFK Göteborg men med sämre målskillnad.

Precis som i alla träningsmatcher roterades och byttes det friskt i båda lagen.

– Klart att det är ovana med första matchen efter ett uppehåll, med relativt få träningar in. De har varit igång en vecka längre än vad vi har. Vi gör delvis mycket byten och förändringar, för jag vill se olika saker.

– Relationer visar sig inte vara intränade. Tycker mig se lite mönster att vi strävar efter rätt saker, men att kvaliteten och det fysiska inte är tillräckligt bra för att utföra det.

Efter tidigt baklängesmål via straff, vände TFF-damerna redan innan paus till 3-1. Tre mål framåt kändes då i underkant.

3-1 blev sedan 4-1 tidigt i andra halvlek. Därefter reducerade gästerna till både 4-2 och 4-3, innan TFF sprang iväg till 5-3 och slutligen 6-3.

– Sen tycker jag att vi generellt sett tar lite för lång tid på oss att förändra våra positioner efter slagen passning. Inte tillräckligt mycket tempo i anfallsspelet.

– Försvarsspelet så, vi, är inte tillräckligt intensiva och inte tillräckligt kompakta. Det saknas några procent i varje aktion kollektivt över hela matchen.

Matchen på måndagskvällen, mot IS Halmia, var den första av två träningsmatcher innan återstarten av Elitettan. På lördag gästar damerna IFÖ Bromölla.

– Vi får se lite fysiskt i och med två matcher denna veckan, men vi går ju ganska hårt med några spelare idag också. Tänker mig kanske inte riktigt lika många byten på lördag, utan att ha bestämt nåt alls på förhand, avslutar Joakim Felldin.

Återstarten av Elitettan sker den 13 augusti hemma på Vångavallen, mot Alingsås IF. En stekhet match direkt i återstarten, som du inte vill missa.

Du hittar biljetter till matchen redan idag här.

Trelleborgs FF – IS Halmia, 6-3.

1-1 6’ Jennifer Lilliehöök
2-1 16’ Edina Filekovic
3-1 43’ Viktoria Persson
4-1 48’ Ellen Loncar
5-3 77’ Alice Egnér
6-3 85’ Lova Sternfeldt

Startuppställning:
Erika Nykjaer, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Ellen Loncar, Evelina Pettersson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Elina Lenir.

Avbytare:
Emma Svensson, Hanna Persson, Alice Egnér, Olivia Strid, Lova Sternfeldt.