Mållöst i derbyt mot HIF

2023.10.28 | Herr | Björn Sandberg

Inför 2275 personer blev det mållöst i derbyt mot Helsingborgs IF, hemma på Vångavallen.

0-0 innebär en poäng, där poängen innebär att Trelleborgs FF – är helt klara för Superettan 2024.

– Det är väl första gången som man sitter här och är väldigt nöjd med en poäng, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen och fortsätter;

– För det innebär ju att Trelleborgs FF är klara för Superettan även nästa år.

Det var fantastisk inramning på Vångavallen på lördagseftermiddagen, där de båda lagens fans verkligen bjöd upp till fest.

Inför matchen vecklade hemmafansen upp ett mäktigt tifo, som föreställde de fem danskarna i laget. Från vänster; Pierre Dahlin Larsen, Andreas Larsen, Kasper Thiesson Kristensen, Nicolas Mortensen, Zander Hyltoft.

I mål var det för dagen Andreas Larsen istället för Kasper Thiesson Kristensen, annars var samtliga på banan under lördagen.

Andreas Larsen höll även nollan i skånederbyt, där nollan är den andra i rad.

– Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsspel. Vi håller nollan för andra matchen i rad, när vi inte lyckats med det på hela jäkla året. Det är ju något att ta med sig.

– En väldigt jämn match annars, med två lag som klarar av att kontrollera varandra. Inget lag som får något momentum, eller större spelövertag.

– Stundtals lyckas vi lösa deras press, vi har väl lite halvchanser. Även de har någon bra chans via hörna.

Det blev inga mål på lördagseftermiddagen, där de riktigt farliga chanserna även var få. Gästerna hade några hörnor som mycket väl hade kunnat resultera, där hemmalaget hade också några chanser.

Bland annat hade Abel Ogwuche en chans när han chansbröt en boll, som sedan höll på att segla in bakom HIF-målvakten Kalle Joelsson.

Men matchen slutade 0-0, ett resultat som nog endast hemmalaget var någorlunda nöjda med. Ett resultat som definitivt säkrade kontraktet i Superettan.

– Ser man utifrån hur matchbilden ser ut så är det väl ganska normalt att det blir oavgjort. I det här fallet är det vi som tjänar mest på det.

Efter en jobbig start på Superettan, så är kontraktet säkrat – med två omgångar kvar.
Härnäst väntar säsongens sista hemmamatch, då Skövde AIK kommer på besök. Därefter avslutas det hela borta mot Gefle IF.

– Jäkligt nöjd med att vi har löst en ganska jobbig säsong, med två omgångar kvar, säger Stefan Jacobsson innan han avslutar;

– Nu är det bara att liksom – upp på hästen igen, se till att vilja ta de sex poängen som finns kvar att fajtas om. Ta några placeringar i tabellen och det är skönt att slippa det negativa kvalstrecket. Att inte ha det flåsande i nacken.

Du säkrar biljetter till herrarnas, samt damernas matcher lättast här.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF, 0-0.

Publik: 2275.

Startuppställning:

Andreas Larsen – Fritjof Björkén, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Haris Brkic (ut 92)- Zander Hyltoft, Mohammed Saeid (ut 78) – Henry Offia (ut 78), Nicolas Mortensen (ut 92), Pierre Dahlin Larsen (ut 66).

Avbytare:
Kasper Thiesson Kristensen, Mattias Andersson (in 92), Liam Olausson (in 66), Emmanuel Godwin (in 78), Jesper Dickman (in 92), Filip Bohman (in 78), Karl Wendt.