Mållöst i blåsigt skånederby

2024.05.17 | Herr | Björn Sandberg

Fredag och skånederby på Vångavallen, när Helsingborgs IF gästade i Superettan.

Matchen slutade mållöst, 0-0, trots att hemmalaget spelade stora delar av andra halvlek med en man mer.

– Tittar man på första halvlek så är det en låst match på något sätt. Inget lag som hittar någon berömd nyckel för att låsa upp något försvarsspel, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

2108 personer hade letat sig till ett varmt och soligt Vångavallen på fredagskvällen. Många som avnjöt den där fredagsölen med goda vänner, umgicks med familjemedlemmar – och ville se ett hett skånederby, mellan två segertörstiga lag.

Matchen skulle dock sluta mållöst, där en hård vind ställde till det för de båda lagen.

Hemmalaget hade svårt att skapa de där riktigt farliga målchanserna i första halvlek, förutom ett gäng hörnor.

– Det är svårt att spela fotboll, speciellt när vinden är som den är. Inte lätt i medvind, absolut inte lätt motvind heller.

– Sen ser man ju när vi spelar att det studsar ju väldigt mycket. Svårt att få fart, svårt att få den där extra kvaliteten i spelet, då blir det naturligtvis mycket kamp.

– Kamp är en del av fotboll och idrotten.

I andra halvlek fick hemmalaget mer grepp om matchen, än mer grepp fick man när HIFs Benjamin Örn visades ut. Efter två gula kort fick han syna det röda med mer än 20 minuter kvar av matchen.

Trots en man mer under stora delar av andra halvlek, blev det mållöst 0-0, där de där riktigt farliga chanserna uteblev även då.

– Andra halvlek inleder vi på ett lovande sätt, får ändå tag i spelet lite mer än i första. Då hade vi en del boll utan att skapa. Kändes som om vi var på gång, vi har gjort en del bra andra halvlekar på de sista fyra matcherna. Positivt att vi växer in i det på ett bra sätt.

– Fick tag i matchen även lite innan utvisningen. Sen när den kommer så får man det där givna bollinnehavet. Men, om Helsingborg är kompakta i vanliga fall – då blev de ännu mer kompakta efter utvisningen.

– Är svårt i motvinden att få till de där kvalitativa inspelen. På gång, hittar ner till kortlinjen, men är någon halvmeter för sen kanske för att hitta den där farliga målchansen. De är bra på att försvara sin egen box.

0-0 hemma mot Helsingborgs IF och en poäng, men där många hade hoppats på att behålla alla de tre på Vångavallen.

Den mållösa matchen var dock fjärde i rad utan förlust, där de fyra senaste matcherna slutat i tre oavgjorda och en seger.

Men fredagskvällens match var lite utav en bitter poängförlust.

– Klart att det är en bitter poängförlust, men matchen började som en jämn tillställning – med besvärliga yttre omständigheter, avslutar Stefan Jacobsson.

Annars, stort tack för stödet på läktarna på fredagskvällen, där alla är varmt välkomna tillbaka redan på söndag – då damerna tar emot IF Brommapojkarna i OBOS Damallsvenskan.

Nästa match för herrarna är borta mot Örgryte IS på onsdag, 22 maj, avspark 19:00.

Du köper biljetter till alla våra matcher här.

Charlie Weberg tvingades kliva av fredagens match efter en liten skadekänning, där Abel Ogwuche kom in i hans ställe.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF, 0-0.

Publik: 2108.

Startuppställning:

Andreas Larsen – Felix Hörberg, Tobias Karlsson, Charlie Weberg (ut 53), Eren Alievski – Pierre Dahlin Larsen, Zander Hyltoft, Hady Saleh Karim – Othmane Salama (ut 73), Filip Bohman (ut 73), Armin Culum (ut 87).

Avbytare:

Melker Ellborg, Fritiof Björkén, Mattias Andersson, Abel Ogwuche (in 53), Herman Hallberg (in 73), Nicolas Mortensen (in 73), Karl Wendt (in 87).