Lova Sternfeldt förlänger sitt kontrakt med Trelleborgs FF

2023.05.04 | Dam | Emanuel Ragnar

Nyförvärv inför säsongen som mittfältare, succé i inledningen av Elitettan som högerback.

Nu är det klart att hon förlänger kontraktet med Trelleborgs FF och det nya avtalet sträcker sig över 2024.

– Jag kände snabbt att Trelleborgs FF är en klubb jag vill representera framöver och det känns helt rätt att förlänga mitt kontrakt redan nu. Jag tar steg framåt i min utveckling som spelare varje vecka och ser fram emot att fortsätta här även nästa säsong, säger Lova Sternfeldt.

Lova Sternfeldt anslöt från Bergdalens IK inför nuvarande säsong och har snabbt blivit en nyckelspelare i laget som fortfarande är obesegrade i Elitettan. Hon presenterades som en offensiv mittfältare men huvudtränare Joakim Felldin såg potential i henne som högerback och där har hon gjort stor succé sedan dess.

– Jag tycker att min start i TFF har varit bra och jag har hittat rätt positionsmässigt. Lagets prestation har också varit väldigt bra om man ser till spelet vi levererat under matcherna men vi önskar ändå att vi hade fått med oss fler poäng.

Det nya kontraktet sträcker sig över 2024 och sportchef Johan Bauer är nöjd över att redan nu vara igång med sitt långsiktiga truppbygge.

– Jag tror det är första gången för damlagets del att förlänga ett kontrakt såhär tidigt och det är verkligen en milstolpe värd att notera. Föreningen tar kliv hela tiden gällande sin damsatsning och att vi nu kan förlänga med nyckelspelare tidigt är ett stort steg i detta. Lova har imponerat stort under våren och vi är väldigt glada att hon redan nu väljer att fortsätta sin karriär i TFF även nästa säsong, hon kommer vara en viktig pjäs för att vi ska nå framgång, säger Johan Bauer.