Louise Cronstedt är herrlagets nya fysio

2024.02.28 | Herr | Emanuel Ragnar

26-åringen är stationerad i Trelleborgs FF via samarbetet med The Clinic.

Född i Malmö och med en handbollskarriär som tagit henne till Allsvenskan, Elitserien och Bundesliga så har nu Louise Cronstedt tagit nästa steg i livet. Nämligen att jobba som fysioterapeut i TFF:s herrlag, i en kombination med arbete på The Clinic.

– När jag fick frågan från min chef på The Clinic om att bli ansvarig fysio för Trelleborgs FF så var det en dröm som slog in, drömmen att jobba med idrott. Jag har blivit otroligt välkomnad från första stund, både från övriga staben och alla spelare, säger Louise Cronstedt.

Med en familj som var inriktad på friidrott valde Louise en annan väg och satsade på handbollen, men redan i högstadiet fanns planerna på yrket som hon nu jobbar inom.

– Jag skadade mig och kom till en fysio som var otroligt bra och det inspirerade mig, att hjälpa människor. Samtidigt jobbade pappas bästa kompis som fysio vilket också påverkade min dröm om att jobba inom samma område, säger Louise som också erkänner att hon ändrade sig sista året på gymnasiet och valde att plugga vidare som civilingenjör ett år innan hon bytte bana till den hon drömt om tidigare.

– Jag tycker om att jobba med helheten och jag tror också att jag kan ta med mig saker in i verksamheten från min bakgrund som kommer hjälpa spelarna framåt. Jag lägger väldigt mycket tid på att hitta övningar som innehåller både förebyggande träning och rehabilitering så där tror jag att jag tagit med en del nytt, säger hon med ett skratt.

– Spelarna har också ett stort ansvar gällande kommunikationen, det är så vi utvecklas tillsammans. Vi arbetar mycket med feedback efter övningar så att jag kan ge varje spelare rätt förutsättningar. Vi arbetar också med veckoplaner där vi tillsammans justerar efter hand med ökad eller minskad intensitet och det innebär att kommunikationen är extra viktig.

Louise Cronstedt började i Trelleborgs FF när träningen för året startade. Vissa spelare var således i rehabiliterings-träning direkt när hon startade där flera också är kvar. Vi bad Louise att ge en kort kommentar om spelarna som haft en långvarig rehabperiod.

Mattias Andersson
Han har problem med sin vad och gällande Mattias så skyndar vi långsamt med tanke på hans historik. Han är flitig med sin styrka som han kör nu och vi hoppas att han kan komma tillbaka i träning ute på planen inom några veckor.

Johan Stenmark
Johan bröt foten i en match förra säsongen och det är en långvarig rehabilitering. I Johans fall är det svårt att ställa en prognos i nuläget när han är tillbaka ute på planen.

Herman Hallberg
I Hermans fall så har han haft höftrelaterade problem och vi jobbar mycket med hans styrka för att förebygga framtida problem. Vi bevakar honom noga innan vi släpper iväg honom fullt ut och det visar väl sig främst i antal minuter han gör på planen.

Markus Björkqvist
Markus skadade korsbandet i en match förra året och det är som alla vet en lång rehabiliterings-tid. Han har gått framåt bra på sin rehab och prognosen är att han kommer tillbaka i full träning på planen under sommaren.