Kryss i sista hemmamatchen för herrarna

2023.11.05 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna såg ut att gå mot en säker seger hemma mot ett vilt kämpande Skövde AIK, men på stopptid blev 2-0-ledningen till 2-2.

– Jag är grymt besviken på att vi tappar de tre poängen, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Haris Brkic såg annars till att det var ledning i paus, genom en riktig drömfrispark. Mer i krysset än så, går knappt att komma.
Men 1-0, det kändes lite i underkant på Vångavallens gräsmatta.

I andra halvlek skulle, ett vilt kämpande Skövde AIK, äta sig in i matchen.

– Egentligen en match, fram till den 90e minuten, där jag tycker att vi har bra kontroll. Första halvlek är bra. Jag tycker att 1-0 är i underkant.

– I andra halvlek så börjar de sätta passningarna, även om de försökte sätta in bollen tidigt i första halvlek, så blir det än tydligare. Hela tiden också så att planens kvalitet försämras, men vi klarar av det på ett väldigt bra sätt.

Henry Offia, som för dagen agerade inhoppare, ökade på ledningen till 2-0 precis innan matchuret tickat upp till 90. Då kändes saken klar, men Skövde AIK ville annat.

Först kom reduceringen i 91a minuten, i 94e kom kvitteringen. Tre poäng blev till en på stopptid.

– Sista delen, ja övertiden, det är som det är. Det är deras reduceringsmål som är halvknackligt, ute på kanten att de får komma loss. Hörnor är de ju farliga på, det vet vi om – och alla andra lag i serien, säger Jacobsson och forsätter;

– Bara grymt att vi inte klarar av att hålla 2-0-ledningen. Det är min besvikelse.

Där var säkert en del som blev lite förvånade när startelvan dök upp inför matchen. Mittfältsjätten Zander Hyltoft fick spela längre upp i banan och där unge Karl Wendt tog plats på mittfältet, därmed också första matchen från start.

Karl Wendt blev sedan utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Hur gick tankarna kring startelvan idag?

– Inte så svårt, inte så många att välja på. Vi hade kunnat ha Henry Offia från start, men vi ville ha Zander, han är rätt bra i presspel. Zander sliter bra där uppe. Kul att Kalle Wendt kommer in och spelar respektlöst. Gör det riktigt bra faktiskt.

– Herman Hallberg out resten av säsongen. Filip Bohman baksida, Nicolas Mortensen framsida. Inget att räkna med där heller tror jag, det blir ju en väldigt tunn trupp då.

Matchen mot Skövde AIK på söndagen var sista på hemmaplan för i år för herrarna. Nu återstår en sista omgång – borta mot Gefle IF om en vecka.

– Vi hade en femteplats i 92 minuter idag. Vi går för att göra en bra avslutning, ha bra poängsnitt och allting. Därför är det här poängtappet otroligt tungt – och onödigt, avslutar Stefan Jacobsson.

Trelleborgs FF – Skövde AIK, 2-2.
1-0 30′ Haris Brkic
2-0 89′ Henry Offia

Publik: 572

Startuppställning:

Andreas Larsen – Fritjof Björkén, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Emmanuel Godwin (ut 73) – Karl Wendt (ut 90), Haris Brkic, Mohammed Saeid – Pierre Dahlin Larsen (ut 90), Zander Hyltoft (ut 81), Liam Olausson.

Avbytare:
Kasper Thiesson Kristensen, Mattias Andersson (in 90), Jesper Dickman (in 90), Henry Offia (in 81), Eren Alievski, Bödvar Bödvarsson (in 73), Johannes Käck.