Kryss hemma mot Utsikten

2024.05.11 | Herr | Björn Sandberg

En ledning blev till underläge innan paus, men där Zander Hyltoft kvitterade till slut i matchminut 86 efter stort spelövertag.

Hemma mot Utsiktens BK blev det bara en poäng, men där många eller de flesta tyckte – att det borde ha varit tre.

– Väldigt missnöjd med att bara få med oss en poäng, en match som jag tycker vi är riktigt bra i. Egentligen en bra prestation i 95 minuter, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

– Sen är de bra på att försvara sitt straffområde, men vi skapar väldigt mycket målchanser idag. Klara målchanser också, som borde lett till tre poäng.

Armin Culum ordnade ledningen i matchen efter 21 minuter spelade, 1-0 och det kändes som en relativt trygg ledning.

Dock blev glädjen kortvarig och 10 minuter senare kom kvitteringen. Ett klassavslut av Lucas Lima, otagbart för Andreas Larsen, i det ena krysset.

Precis innan paus kom ledningsmålet för Utsikten istället, när Robin Book avslutade lågt i Andreas Larsens högra hörn.

– De får sina mål lite på grund av lite för dålig nedflyttning och sen inläggsläge. Deras första mål är ett rent klassmål, det andra är inte särskilt kul att få i slutet av halvlek.

– Vi kände då egentligen att Utsikten ska vara nöjda med 1-1, men det är som det är.

I andra halvlek hade hemmalaget stort övertag och det var egentligen bara spel mot ett mål. Till slut ordnade Zander Hyltoft kvitteringen, framspelad av Pierre Dahlin Larsen.

Förutom kvitteringsmålet hade TFF ett gäng farliga chanser, som kanske borde ha resulterat i fler mål. Men tre poäng blev bara en, trots en bra prestation.

Vad är det som funkar idag?

– Mycket. Vi har en bra attityd, Utsikten är alltid svårspelad. Vi tar kampen, löpen i offensiven och försvaret. Det är svårt att få fart i det, men bättre initiativ och vara spelbara.

– Sen, spelar ju killarna bra. Bra positionsbyten, bra variation. En helhelt som sitter bra, som vi kanske inte haft i de andra matcherna.

– En styrka att vi klarar av att fortsätta. Frågan är hur det hade sett ut om vi hade haft ledningen efter paus. Jag är nöjd med att vi brottar ner Utsikten, de har försvarat bra hela året. Tar udden ur deras signum i höga pressen, höga bollvinsterna. Deras direkta spel hanterar vi väldigt bra. Det är bara det att vi ska ha tre poäng, men får väl bjuda dem på det.

Zander Hyltoft, han gör en riktig kanonmatch?

– Ja, det får man säga. Han är en urkraft. Hjälper försvaret bra, framförallt när vi möter lag med wingbacks. Han är stark i huvudspelet och överhuvudtaget i duellspelet, sen har han en bra dag i det offensiva. Jättekul att han får göra målet idag, säger Jacobsson.

På fredag kommer Helsingborgs IF på besök till Vångavallen, köp din biljett här.

– Vi får bygga vidare på prestationen idag, sen får vi hoppas på lite medgång i någon annan match. Idag skulle vi haft tre poäng iallafall, avslutar Stefan Jacobsson.

Det var annars schlagertema på lördagens match, detta med tanke på den stora finalen går av stapeln senare på lördagen.

Herman Hallberg hoppade in i matchens sista minuter på lördagen, vilket då blir hans första minuter i Superettan i år.

Trelleborgs FF – Utsiktens BK, 2-2.

1-0 21’ Armin Culum
2-2 86’ Zander Hyltoft

Publik: 760

Startuppställning:

Andreas Larsen – Felix Hörberg, Tobias Karlsson, Charlie Weberg, Eren Alievski (ut 82) – Hady Saleh Karim, Zander Hyltoft, Pierre Dahlin Larsen – Othmane Salama (ut 82), Filip Bohman, Armin Culum.

Avbytare:

Melker Ellborg, Fritiof Björkén, Mattias Andersson, Abel Ogwuche (in 82), Herman Hallberg (in 82), Ammar Asani, Karl Wendt.