Kryss hemma mot Bollstanäs

2023.07.01 | Dam | Björn Sandberg

Efter fem raka segrar för damerna i Elitettan blev det kryss hemma mot Bollstanäs SK.

Matchen slutade 1-1, där Elina Lenir kvitterade i början på andra halvlek, på ett regnigt Vångavallen.

– Det är en god trend i vårt spel ändå, där vi många matcher i rad är klart dominanta, säger huvudtränare Joakim Felldin efter matchens slut. 

– Sen är det i båda straffområdena som vi behöver bli, hatar att det blir så klyschigt, men ja bättre. 

Hemmalaget TFF dominerade matchen och hade bud på flera mål i första halvlek. Men det var gästerna som tog ledningen, på en hörna i matchminut 40.

Mål förtjänar man inte, utan mål gör man – och det var precis det gästerna gjorde.

– Ja, men samtidigt så är det vad fotboll handlar om. Gör man inte mål så finns det skicklighet på olika sätt hos alla motståndarna i denna serien. En fast situation och det är klart att det är bittert så, säger Felldin och fortsätter;

– Samtidigt, det finns saker vi kan göra för att förebygga det. Man kan kolla siffror, 17-5 i skott för oss, men det spelar ingen roll – för det är bara siffror. Det är slutresultatet som är det viktiga i slutändan. 

I andra halvlek så kvitterade Elina Lenir. Efter lite flipperspel i motståndarna straffområde sköt Lenir lågt i mål och vrålade ut sin glädje i duggregnet.

Trots övertag sen så lyckades inte hemmalaget få till fler mål, utan matchen slutade 1-1.

Jennifer Wandt gjorde sin sista match på Vångavallen på lördagen. Hon är med i damernas sista match innan sommaruppehållet, borta mot Jitex, innan hon åker tillbaka till USA.

– Klart Jennifer kommer att saknas, en väldigt kompetent målvakt. En av seriens absolut bästa målvakter, så det är ju klart att det är ett tapp. Samtidigt har vi ju en stark målvaktsuppsättning, precis som vi har pratat om truppbredd innan – det gäller även på målvaktssidan, säger Felldin. 

Samtidigt som TFF-damerna spelade oavgjort hemma mot Bollstanäs, så spelade övriga lag i serietoppen även de oavgjort, förutom ledande AIK som vann. 

Det gör att Trelleborgs FF fortsatt ligger på kvalplats mot Allsvenskan, en poäng bakom Alingsås IF – fyra före Umeå IK. 

Härnäst är det som sagt Jitex på bortaplan, som också är sista innan sommaruppehållet. 

– Vi är fortsatt inne i en väldigt god trend, vi har sex raka som obesegrade, vi är topp tre efter halva säsongen. Det är jättebra, samtidigt så känner vi att vi har ännu mer i oss. Det är också det som gör saker väldigt spännande på sikt, avslutar Joakim Felldin.

Nästa match för damerna är 9 juli, borta mot Jitex, avspark 15:00 på Åbyvallen. 

Trelleborgs FF – Bollstanäs SK, 1-1.
1-1 51′ Elina Lenir
Publik: 224

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Elina Lenir – Johanna Lindblom (ut 63), Linnea Prambrant (ut 79), Rio Strand (ut 63) – Alice Egnér. 

Avbytare:
Erika Nykjaer, Viktoria Persson (in 63), Matilda Andersson, Hanna Persson (in 63), Ellen Loncar (in 79), Evelina Pettersson, Jennifer Lilliehöök.