Konstspark och tre poäng hemma mot Bromölla

2023.09.02 | Dam | Björn Sandberg

Lördagens skånederby i Elitettan, hemma mot IFÖ Bromölla, slutade i seger – 3-0.

Efter mål av Alice Egnér och Hanna Persson i första halvlek, så gjorde Rio Strand 3-0 i den andra. Samtidigt som det blev tre mål framåt höll Somea Polozen i målet nollan.

Segern innebär att Trelleborgs FF fortsatt ligger tvåa i Elitettan, två poäng före Alingsås IF och 13 poäng före Umeå IK som nu ligger fyra. Segern är den femte raka i Elitettan.

– Vi fortsätter bygga på trenden med vinsterna, det finns jäkligt bra saker att ta med idag, säger huvudtränare Joakim Felldin efter matchens slut.

413 personer hade tagit sig till Vångavallen på lördagen. Ett härligt varmt, soldränkt och somrigt Vångavallen – som visade sig från sin allra bästa sida.

22 minuter in i matchen fick även publiken jubla, då Hanna Persson passade fram Alice Egnér som tåade in 1-0.

Hanna Persson ordnade sedan själv 2-0 när hon konstsparkade bollen, som gick i en båge över motståndarna, i mål. Vid målet kom också dagens största glädjevrål från hemmalaget.

Utöver de två målen hade dock inte hemmalaget jättemycket framåt i första halvlek.

– Jag tycker att vi är alldeles för raka i första halvlek, för korta anfall. Då är våra positioner inte tillräckligt bra för att få till en bra återerövringspress – eller kollektivt försvarsspel, säger Joakim Felldin och fortsätter;

– Lite slarviga in i vinklar i vårt försvarsspel, låter dem diktera lite för mycket i sitt anfallsspel. Då blir det jobbigt att spela fotboll helt enkelt.

– Vi växer sen in i det hela tiden. Vi blir lite mer, mja, vi får längre anfall på deras planhalva. Går lite kortare, men metodiskt fram. Det är också en trend, vi tröttar ner motståndarna, de orkar ju inte till slut.

I andra halvlek sen så öppnade det upp sig mer, där hemmalaget satte spiken i kistan och 3-0 – med mindre än 20 minuter kvar.

Utöver målet, som Rio Strand fixade, så hade TFF-damerna en handfull fina chanser att göra fler mål. Men stod inte Bromöllas målvakt Malin Davidsson i vägen, så gick bollen i virket eller utanför.

– Det där får man se på, men det är ju inte så att vi bränner jättemycket i första halvlek – två målchanser och två mål typ. Sen öppnar det upp sig rejält i andra och visst, man kan prata om att vi skulle gjort mer mål, men vi gör tre och håller första nollan på ett tag.

Femte raka segern, den trettonde totalt hittills i Elitettan. Nu väntar tabelljumbon BK Häcken på bortaplan om en vecka.

– Det har varit en utmaning på sikt, många som tror att vi ska vinna denna matchen – och Eskilstuna borta också och Mallbacken hemma. Det hör ju till den sitsen som vi satt oss i, motståndarna kommer skruva upp i procent.

– Men det är klart, vi ska dit för att vinna matchen, men det blir en ny typ av match. En annan typ av match än de två senaste – och då får vi förbereda oss för det, avslutar Joakim Felldin.

Segern firades, som vanligt, med True Blues och den övriga publiken. Nere i Vångavallens katakomber hördes sedan också en öronbedövande segersång.

Nästa match för damerna är borta mot BK Häcken om en vecka, efter det så kommer serieledande AIK på besök.

Du kan fixa biljett redan idag här – eller till herrarnas match hemma mot AFC Eskilstuna på söndagen.

Trelleborgs FF – IFÖ Bromölla, 3-0.

1-0 22’ Alice Egnér
2-0 31’ Hanna Persson
3-0 72’ Rio Strand

Publik: 413.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 79), Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Elina Lenir (ut 67) – Hanna Persson (ut 67), Linnea Prambrant (ut 79), Rio Strand – Alice Egnér (ut 57)

Avbytare:
Emma Svensson, Viktoria Persson (in 67), Ellen Loncar (in 67), Johanna Lindblom (in 79), Evelina Pettersson (in 79), Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök (in 57).