Joakim Felldin stannar i Trelleborgs FF

2023.09.01 | Dam | Emanuel Ragnar

Succétränaren är klar för en fortsättning i klubben.

Det var inför debuten i Elitettan som Trelleborgs FF kontrakterade Joakim Felldin som ny huvudtränare. Då skrevs kontraktet över den här säsongen och det är nu klart att det blir en fortsättning för Felldin i klubben och kontraktet sträcker sig över 2025.

Joakim Felldin har tillsammans med assisterande tränarna Hans Malmgren och Magnus Säll samt övrig stab tagit nykomlingarna i Elitettan till en andraplats i skrivande stund. En andraplats som innebär direktuppflyttning till Allsvenskan.

– Min ambition har alltid varit att fortsätta i Trelleborgs FF så det känns väldigt bra nu när allt är klart. Vi har diskuterat en tid och nu hittat en gemensam väg framåt, säger Joakim Felldin.

– Jag har trivts väldigt bra sedan första stunden, både i Skåne och i Trelleborgs FF. Jag har hand om en ambitiös spelargrupp med stora förväntningar och krav som ligger i linje med mina egna värderingar. Det är också ett stöttande kontor samt organisation bakom oss och vi har en stor supporterskara som gör att jag trivs väldigt bra.

När frågan kommer upp vad han tagit med sig in som huvudtränare i Trelleborgs FF blir det en liten stunds betänketid innan svaret kommer.

– Det är svårt att peka ut något speciellt, men jag tror att jag tagit med mig en tydlighet i identitet och mentalitet in i gruppen. Vad förväntas av oss? Vad ska vi göra? Hur ska vi göra det? Att vi skapat roller kopplat till egenskaper och arbetssätt som ger grundförutsättningar för långsiktig utveckling och kortsiktiga resultat.

När säsongsavslutningen 2023 kommer på tal så är svaret som den varit under hela säsongen. Att laget ska göra saker lite bättre för varje gång de kliver ut på planen. Att säsongens sista match ska vara den absolut bästa och fram tills dess handlar det om att fortsätta utvecklas och lägga stor vikt vid prestationen. Men nu när fortsättningen är klar, hur ser han på den fortsatta utvecklingen?

– På samma sätt som när jag pratar om hösten i år egentligen. En bra grund finns på plats och då kan vi gå in än mer på detaljnivå och finslipa egenskaper på ett helt annat sätt. Mentaliteten tummar vi aldrig på och ska alltid vara en självklar identitet för oss, avslutar Joakim Felldin.

Sportchef Johan Bauer har under året förlängt med spelare för att bygga en grund i spelartruppen. Nu är också huvudtränare på plats inför nästa år.

– Att vi redan nu fått klart med Joakim till nästa år är väldigt glädjande. Han är en mycket duktig huvudtränare och har tillsammans med sin stab gjort ett strålande jobb den här säsongen. Vi står väl rustade inför kommande säsong och jag ser fram emot att följa lagets utveckling under Joakims ledning, säger Johan Bauer.