Inför Umeå IK – Trelleborgs FF

2023.05.12 | Dam | Emanuel Ragnar

För några veckor sedan tog damerna tåget till Sundsvall, nu väntar flygresa till Umeå.

Umeå IK kommer från två raka förluster och har totalt sex poäng efter två vinster och tre förluster. Målskillnaden är 9-8.

Vill du stötta Trelleborgs FF lite extra? Då är måljakten perfekt för dig. Måljakten innebär att du av ett antal summor väljer den som passar dig bäst och sedan skänker du den summan per mål som TFF gör i Elitettan. Du kan när som helst välja att avsluta ditt stöd. Läs mer om måljakten för Elitettan på följande länk.

Joakim Felldin om senaste matchen:
– Vi visste att vi skulle möta ett väldigt bra lag och det fick vi verkligen se. Vinden gjorde det svårt för båda lagen och det påverkade spelet. Jag tycker att vi har fler farliga målchanser än Lidköping och ber absolut inte om ursäkt för de tre poängen även om de vara nära att få in en kvittering i slutet.

Joakim Felldin om helgens långa bortaresa och motståndet i morgondagens match:
– Sundsvalls-resan kändes nog längre i och med att vi åkte tåg dit och nu flyger vi till Umeå vilket kortar ner restiden rejält. I grunden är Umeå ett fysiskt lag precis som Lidköping och har en flexibilitet i framförallt deras formation där de ändrat en del även om arbetssättet är likt. Vi går in i matchen precis som vanligt och vara lite bättre, vi ska hålla nollan och vi ska göra fler mål än motståndaren.


MATCHINFORMATION
TID: Lördag 13 april, 13:00
PLATS: Umeå Energi Arena Sol | Är du inte på plats sänder Expressen och Trelleborgs Allehanda matchen.
MATCHTRUPP: Jennifer Wandt, Emma Svensson, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrant, Elina Lenir