Inför Trelleborgs FF – Eskilstuna United | Elitettan

2023.04.19 | Dam | Emanuel Ragnar

Det väntar en historisk match på Vångavallens gräsmatta när hemmapremiären för Elitettan 2023 går av stapeln imorgon klockan 13:00. Eskilstuna United står för motståndet och biljetter till matchen köper du här.

Joakim Felldin om tiden efter seriepremiären fram tills nu:
– Efter premiären har det varit landslagsuppehåll och jag ska inte säga att det låg bra i tiden, men just ett sådant avbrott under säsongen kan vara rätt skönt så att spelarna får en helt ledig helg för återhämtning. När vi kom tillbaka på måndagen och hade träning igen så var det slitage och småskavanker vi haft när vi tränat som mest i stort sett borta. Den här veckan har hela truppen var tillgänlig för full träning, vilket är väldigt positivt naturligtvis.

Joakim Felldin om morgondagens hemmapremiär och snacket om att det här en historisk match på Vångavallen:
– Jag hoppas att laget tagit det på rätt sätt i veckan och att vi kan ta oss an matchen på rätt sätt. Sen vill jag poängtera att det är steg ett, att nu har vi kommit hit till den här matchen och att vi vill utveckla det vidare. En poäng i premiären ska förhoppningsvis följas upp med tre poäng imorgon.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 15 april, 13:00
PLATS: Vångavallen | Köp biljetter här | 
MATCHVÄRD: Mellby Gård & Trelleborgs Allehanda
DET HÄR HÄNDER: Simon Böös underhåller i tältet från 12:00. Lasse Svensson kommer sköta intervjuer från innerplan.
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Hanna Ekengren, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Elina Lenir

MOTSTÅNDARKOLL
Eskilstuna United spelade förra säsongen i Damallsvenskan där man slutade på åttonde plats i tabellen. I slutet av 2022 kom besked att klubben flyttades ner till Elitettan då licensnämnden inte beviljat elitlicens. I årets premiär besegrade laget Mallbackens IF med 4-1 på Tunavallen.